Празници / фестивали

Коледен панаир на книгата с "Колибри"

11-16 декември 2018, Национален дворец на културата, щанд 315

Коледен панаир на книгата с "Колибри"

 

◊ ПОКАНА

Коледен панаир на книгата с "Колибри"

Всяка книга има силата да промени живота ни, всеки персонаж ни учи на нещо, всяка открехната страница е врата, която ни отвежда към нови светове и ни понася на крилете на любовта и надеждата.

И тази година на щанд 315 в НДК ще откриете специална селекция от заглавия на цена от 5 лв., 20% отстъпка за всички заглавия и още много изненади и промоции!

Сред заглавията акценти се нареждат: „Възхвала на мащехата“, първата еротична творба на световноизвестния белетрист Марио Варгас Льоса; романът „Чудо голямо“, книга 1 от хитовата поредица за Патрик Мелроуз, която даде живот на едноименния сериал; "Да мислиш двайсети век" - безценни разговори на Тони Джъд с неговия ученик и последовател Тимъти Снайдър; стъписващият трилър "Дом", подписан от краля на психологическия съспенс Харлан Коубън. Фредерик Бегбеде мечтае за живот без край, Валери Петров - за лунната стая, Цвайг ни връща към Света от вчера, Салвадор Дали трепетно се оглежда в търсене на Гала, а всички ние мечтаем за най-вълнуващите коледни подаръци, с които да зарадваме себе си и близките си.

Затова сме ви приготвили специални подаръчни комплекти с над 30% отстъпка! Сред тях са заглавия на Робърт Галбрейт и Питър Мей, Елена Феранте и Стиг Ларшон, Джералд Даръл и Харуки Мураками... Почитателите на поредици "Амаркорд", "Съвременна европейска проза", "Световна класика" и "Духовност и самоусъвършенстване" също ще останат очаровани. Не сме забравили и най-малките! Феновете на Дора, Мая, малкия Никола и поредицата "Рисувай смело" ще могат да си набавят комплекти от заглавията на изключително апетитна цена. В интервала 11 - 16 декември ще се проведе и поредното издание на Софийския международен литературен фестивал, чийто фокус тази година е немскоезичната литература. Графикът на събитията, които откроихме, включва срещи между талантливи български писатели с техни колеги от Германия, Лихтенщайн, Швейцария и Австрия.

Не пропускайте срещата с швейцарския писател Йонас Люшер, автор на международния бестселър „Пролетта на варварите“! Според критиците разказът за отблъскващата ненаситност на тумба лондонски юпита e иронично пророчество за пришествието на Тръмп, Мей и Льо Пен. През 2013 г. новелата е номинирана за Германската награда за най-добра книга за годината, както и за Швейцарската награда за най-добра книга. Удостоена е с литературната награда „Франц Хесел“, с литературната награда на кантон Берн, с Баварската награда за подпомагане на изкуството, с литературната награда „Ханс Фалада“. Срещата разговор с Йонас Люшер и Владимир Полеганов е на тема В един свят ли живеем? и ще се състои на 14 декември от 18:00 ч. в Мраморно фоайе на НДК. Модератор е Надежда Московска.

В сряда, четвъртък и петък между 17:00 и 18:00 ч., само на щанд 315, нашият ваш литературен гид Светлозар Желев ще ви препоръча всички най-любопитни заглавия, които можете да откриете на Софийския международен панаир на книгата тази година. Възползвайте се! :-)

Очакваме ви на най-цветния, усмихнат и красив щанд 315 всеки ден между 11 и 16 декември! Ще летят колибрита, под елхата ще ви чакат по-добрите книги, а ние ще се надпреварваме да ви препоръчваме най-добрите измежду тях.

Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
10.12.2018 г. 13:24
Етикети:
издателство КолибриНДК
Коледен панаир на книгата 2018
Посетено:
971
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28713-koleden-panair-na-knigata-s-kolibri