Празници / фестивали

Започва "Киномания" в София

Кинопанорамата е от 15 до 29 ноември

Започва "Киномания" в София

 

◊ "КИНОМАНИЯ" ЗА 32-И ПЪТ

55 филма ще покаже 32-то издание на филмовата панорама “Киномания”, която ще се проведе от 15 до 29 ноември.

Откриването е на 15 ноември от 19:00 ч. в зала 1 на НДК с българския филм “Времето е наше” на режисьора Петър Попзлатев по мотиви от романа „Разруха” на Владимир Зарев.

Във филма ще видим Рушен Видинлиев, Леонид Йовчев, Ирини Жамбонас, Ивайло Христов, Красимир Доков, Валентин Ганев, Ицхак Финци и др.

 

◊ "ВРЕМЕТО Е НАШЕ" - ОТКРИВАЩИЯТ ФИЛМ НА "КИНОМАНИЯ"

"Времето е наше" разказва за писателя Мартин Сестримски и служителя от Държавна сигурност Боян Тилев. Те се познават отдавна, от деня, в който Мартин е дал на Боян една специална папка. Тази папка има дългосрочни последствия, които писателят се опитва да преодолее. Във вихъра на промените, настъпващи в България, отношенията между Сестримски и Тилев вземат нова посока, провокирана от заварената дъщеря на Тилев – Невена, млада жена с неясна двойна идентичност. Докато Тилев забогатява все повече, благодарение на незаконни сделки, Сестримски се опитва да се помири с миналото си с помощта на Невена. За да излезе на чисто, обаче, той трябва да признае греховете си и да помогне на Невена да разбере истината. Това той ще постигне като стане герой в собствения си роман за своя баща и неговото страдание, за което е допринесъл. На финала Сестримски и Тилев ще стигнат до истината за своето минало – дълго прикривана в живота и в смъртта.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
15.11.2018 г. 13:55
Посетено:
907
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28559-zapochva-kinomaniya-v-sofiya