Празници / фестивали

Уилям Дефо като Ван Гог във филм с единствена прожекция на "Киномания"

Кинопанорамата е в София от 15 до 29 ноември

Уилям Дефо като Ван Гог във филм с единствена прожекция на "Киномания"

 

◊ ВАН ГОГ: ПРЕД ПОРТИТЕ НА ВЕЧНОСТТА

Уилям Дефо ще бъде прочутия художник Ван Гог в новия филм на режисьора Джулиън Шнабел „Ван Гог: Пред портите на вечността”. Филмът, чиято официална премиера беше във Венеция тази година, ще има единствена прожекция в рамките на кинопанорамата на 24 ноември от 20:30 часа в Зала 1 на НДК в София.

Уилям Дефо е с награда „Купа Волпи” от Венеция за най-добър актьор за превъплъщението си и вероятен претендент за „Оскар”.

 

◊ РЕЖИСЬОРЪТ С РАЗЛИЧЕН ПОГЛЕД КЪМ ПОСЛЕДНИТЕ ЧАСОВЕ НА ВАН ГОГ

Режисьорът Джулиън Шнабел твърди, че филмът „Ван Гог: Пред портите на вечността“ не е биографичен – още повече, че вече са създадени поне тридесет други такива продукции. Разкрива обаче, че е рисувал част от картините, които се виждат пред камерата, което вероятно се дължи на факта, че Шнабел се развива и като артист, който рисува върху парчета порцеланови съдове.

Режисьорът представя различна гледна точка за последните часове на художника, която предизвика множество дискусии след премиерата.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
24.10.2018 г. 16:06
Етикети:
филмикиноСофияКиномания 2018
Джулиън Шнабел
Ван Гог
Уилям Дефо
Посетено:
965
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28437-uilyam-defo-kato-van-gog-vav-film-s-edinstvena-prozhektsiya-na-kinomaniya