Празници / фестивали

30 филма в конкурсната програма на кинофестивала "София Индипендънт"

Фестивалът е от 26 октомври до 3 ноември в София

30 филма в конкурсната програма на кинофестивала "София Индипендънт"

 

◊ НЕЗАВИСИМИ ФИЛМИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ - В КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА

30 филма от целия свят ще се състезават в конкурсната програма на деветия филмов фестивал “София индипендънт”. В състезанието са и три български ленти, сред които „Упражнение за доверие“ на Вилма Карталска, който влезе в септемврийското издание на Changing Face International Film Festival в Сидни, което му позволява да се бори за голямата награда през 2019 г.

Фестивалът за независимо кино “София Индипендънт” ще бъде открит на 26 октомври от 19:00 ч. в кино “Люмиер” с биографичен филм за модния дизайнер Лий Александър Маккуийн.

Със световна премиера в рамките на фестивала очакваме филма „Лоша компания“ на режисьорът Джош Слейтс. Филмът разказва историята на една авторка, която проправя своя път на турне на книгата си.

 

◊ СКАНДАЛНА ДРАМА С НАГРАДА ОТ "СЪНДАНС" ЗАКРИВА ФЕСТИВАЛА

Фестивалът ще бъде закрит със скандалната американо-британска драма “Грешното възпитание на Камерън Пост”, която спечели голямата награда на международния филмов фестивал в „Сънданс” тази година.

Прожекцията е на 3 ноември от 19:30 ч. в кино “Люмиер Лидл”. Филмът разказва историята на няколко ученици. След като е хваната с друго момиче в нощта на бала, Камерън е изпратена в лагер, където „поправят“ хомосексуалните деца.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
24.10.2018 г. 15:56
Етикети:
фестивалфилмикино“София Индипендънт 2018
Фестивал за независимо кино
Посетено:
790
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28436-30-filma-v-konkursnata-programa-na-kinofestivala-sofiya-indipendant