Празници / фестивали

Филм за прехода у нас открива "Киномания"

Филмовата панорама е в София от 15 до 29 ноември

Филм за прехода у нас открива "Киномания"

 

◊ ФИЛМ ЗА ПРЕХОДА У НАС ОТКРИВА "КИНОМАНИЯ"

Филмът на режисьора Петър Попзлатев „Времето е наше” ще открие тазгодишната Киномания на 15 ноември от 19:00 ч. в Зала 1 на НДК.

Филмовата панорама ще се проведе от 15 до 29 ноември 2018 г. Тази година киномаратонът ще премине под мотото „Големите филми преди големите награди”.

 

◊ “ВРЕМЕТО Е НАШЕ” - ЗА ПРЕХОДА В БЪЛГАРИЯ

Филмът „Времето е наше” е вдъхновен от романа „Разруха” на Владимир Зарев, който според режисьора на лентата Попзлатев си остава „най-пълноценният художествен образ на Прехода”, един значим епизод от не толкова отдавнашната българска история. Затова и филмът е за паметта, за уроците на миналото, които не бива да бъдат забравени. Криминалната нишка пък е по мотиви от разкази на Димитър Шумналиев.

В лентата ще видим Руши Видинлиев, Леонид Йовчев, Ирини Жамбонас, Ицхак Финци, Красимир Доков, Ивайло Христов, Светлана Янчева и Валентин Ганев.

 

◊ “КИНОМАНИЯ” ПРЕДСТАВЯ СЕЛЕКЦИЯ ФИЛМИ НА БЕРГМАН

Зрителите ще имат възможност да се насладят и на селекция от филми на големия режисьор Ингмар Бергман, които ще бъдат показани преди официалната програма в периода 8-14 ноември.

 

◊ ПРЕМИЕРНИТЕ ФИЛМИ НА “КИНОМАНИЯ”

“Киномания” ще покаже и няколко премиерни филми в зала 1: откриващият филм на Кинофестивала в Кан „Всички знаят” (17 ноември), „Рудолф Нуреев: Бялата Врана” (23 ноември) - третият режисьорски опит на Ралф Файнс, „Папа Франциск: Човек на думата си” (24 ноември) – най-новият документален филм на Вим Вендерс, както и „Лоро” (25 ноември) – на италианския майстор Паоло Сорентино за Силвио Берлускони, които вече дават заявка за потенциални хитове. 

 

Автор: Момчил Цонев
18.10.2018 г. 23:30
Посетено: 724
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28404-film-za-prehoda-u-nas-otkriva-kinomaniya