Празници / фестивали

CineLibri 2018 среща публиката с Херман Кох и Давид Фоенкинос

CineLibri 2018 среща публиката с Херман Кох и Давид Фоенкинос

 

◊ CINELIBRI 2018

Програмата на четвъртия Кино-литературен фестивал е наситена със специални събития и изненади за публиката. На 13 октомври от 19:00 ч. в зала "България" отбелязваме официално 100-годишнината от рождението на един от най-влиятелните филмови стилисти на всички времена Ингмар Бергман, а на 14 октомври у нас пристигат френският писател, сценарист и кинорежисьор Давид Фоенкинос и холандският романист и интелектуалец Херман Кох!

Давид Фоенкинос ще открие прожекцията на филма си „Ревност” (с Карин Виар, номинация за „Сезар”) на 14 октомври, неделя, от 17:00 ч.във Френския културен институт. Елегантната романтична комедия е по сценарий на писателя и поставя въпроса дали ревността е израз на отчаяние, прикрит гняв, несигурност или просто жажда за внимание.

На 15 октомври от 19:00 ч. ще се състои литературна среща с автограф с автора на „Шарлот” и „Загадката Анри Пик” в литературен клуб „Перото”, НДК. Входът е свободен!

Херман Кох каца в София на 14 октомври за отворена среща с публиката в Литературен клуб „Перото”. В рамките на събитието, което е с вход свободен, ще си говорим за обсебващата сила на неговите романи – стилен коктейл от литературна сатира, екзистенциална драма и криминале, и за италианската киноверсия на бестселъра „Вечерята”. Модератор е българският писател Георги Господинов, стартов час - 19:00.

Премиерата на документалния филм „Истинският Херман Кох”
ще се състои в Сити Марк Арт Център на 17 октомври от 18:00 ч. в присъствието на писателя, много български творци и официални лица. Холандската галавечер се организира със съдействието на посолството на Кралство Нидерландия в България!

Двамата изтъкнати европейски творци са в състава на престижното международно жури, което ще отличи най-сполучливата екранизация на годината. В него влизат още известният британски актьор Майкъл Маккел и продуцентът Анди Делиана, а председател е Мартичка Божилова от АГИТПРОП. Церемонията по награждаване на филма победител в конкурсната програма ще се състои на 16 октомври от 19:00 ч. в зала 1 на НДК и ще бъде последвана от официална българска премиера на филмовия епос „Човекът, който уби Дон Кихот”, дело на ексцентричния Тери Гилиъм!

Билетите за всички фестивални събития в София и страната са в продажба през системата на epay и на касите на кината. Подробна информация за предстоящите срещи и прожекции можете да откриете на www.cinеlibri.com и във фейсбук страницата www.facebook.com/CineLibri/.

Събитието се осъществява с любезната подкрепа на Столична програма КУЛТУРА, Виваком, Джеймисън, УниКредит Булбанк, Катаржина, Нескафе, М Кар София, България Еър и множество партньорски институции, които са обявени тук: www.cinelibri.com.

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
14.10.2018 г. 12:02
Посетено:
831
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28377-cinelibri-2018-sreshta-publikata-s-herman-koh-i-david-foenkinos