Празници / фестивали

XI Литературен фестивал „Дъхът на Европа”, Русе 2018

3-7 октомври 2018 година

XI Литературен фестивал „Дъхът на Европа”, Русе 2018

 

◊ СЪБИТИЕТО

Международно дружество "Елиас Канети" организира единадесето издание на Литературен фестивал Русе 2018 под наслов „Дъхът на Европа”

3-7 октомври 2018 година

Дом „Канети” (ул. „Славянска” 12) и Художествена галерия – Русе (ул. „Борисова” 39)

Всички събития са от 16.30 часа

Председателят на Международно дружество "Елиас Канети" и организатор на Литературния фестивал, проф. Пенка Ангелова, и тази година остава вярна на традицията да кани творци от различни области на изкуството от европейски страни да представят своето творчество. Запазена марка на есенното културно събитие в Русе е събирането на различията и манифестирането на модерни гледни точки за света и човека. Писатели, художници, преводачи, фотографи,  музиканти от Австрия, България, Германия, Испания, Италия, Полша, Чехия и Унгария ще покажат и изкажат своите виждания за актуалните проблеми в Стария континент.

Добре подбраната метафора „Дъхът на Европа” идва да обозначи представата за живот, задушевност, топлота и близост. Дъхът усилва опозицията между временното и вечното, открива хоризонти за непреходни истини и фундаментални ценности.

По време на Литературния фестивал „Дъхът на Европа” ще бъде открита изложбата на Атанас Гаджев, посветена на 100-годишнината на мексиканския писател Хуан Рулфо и вдъхновена от една от книгите му, ще бъдат представени книги, организирани концерти и пърформанси. Закриването на културното събитие ще бъде с концерта на Мариана Д‘Ама и Давиде Гротта.

 

Автор:
Никола Бенин
Публикация:
01.10.2018 г. 21:19
Етикети:
музикалитературафестивал
Международно дружество "Елиас Канети
Литературен фестивал „Дъхът на Европа”
Русе 2018
Посетено:
891
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28308-xi-literaturen-festival-dahat-na-evropa-ruse-2018