Празници / фестивали

Apocalyptica, Nightwish и Глен Хюз на фестивала "Варна мега рок"

Фестивалът е на 18 и 19 август на Пристанище Варна

Apocalyptica, Nightwish и Глен Хюз на фестивала "Варна мега рок"

 

◊ РОК ВЪВ ВАРНА

Музикалният фестивал „Варна мега рок“ предстои на 18 и 19 август на Пристанище Варна. Сред големите имена на световната сцена, които очакваме във Варна, са Apocalyptica, Nightwish и Glenn Hughes.

Ето още подробности за изпълнителите на „Варна мега рок“:

• 18 август

На сцената ще видим българите от Krossfire, американците от Kamelot, Кикимора и Николо Коцев, Глен Хюз и Б.Т.Р.

Глен Хюз е поканен да изпълнява ролята на гост певец и да даде старт на фестивала "Варна Мега Рок", заедно с българската рок група Б.Т.Р. на пристанище Варна, където заедно ще изпълнят песни на „Deep Purple“.

Групата Krossfire е създадена през 2001 година от Георги Дриев – бас китара, Георги Кушев – китара, Спас Марков – ударни, малко по-късно се присъединяват Захари Шиникчиев – вокал и Никола Иванов – китара.

Един от най-известните български музиканти зад граница Николо Коцев създава рок групата Кикимора през 2011 г. Кикимора е прогресивна хардрок банда, която създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок.

Kamelot е американска пауър/прогресив метъл група от Тампа, Флорида, сформирана от Томас Йънгблъд и Ричард Уорнър през 1991 година. Към 2018 г. Kamelot имат 11 студийни албуми, 3 концертни албума, 1 DVD и 11 видеоклипа.

• 19 август

Във втория фестивален ден очакваме на сцената Bendida, Конкурент, Apocalyptica, Nightwish.

Bendida е симфоник фентъзи метъл група, основана през 2008 г. Музиката им е силно повлияна от тракийския фолклор и славянската митология. Бендида е единствената банда в света, в чиято музика се включва античният бароков инструмент – виола да гамба.

Група Конкурент е основана през 1986 година от Емил Анчев. През годините тя е изнесла стотици концерти в България и чужбина и е участвала в много радио и телевизионни предавания. Много от най-известните български музиканти са започнали кариерата си в Конкурент.

Apocalyptica е световно известна метъл група от Финландия, в която участват виолончелисти и барабанист. Музиката им съдържа елементи от класическа музика, нео-класически метъл, траш метъл и симфоничен метъл.

Nightwish нямат нужда от представяне в България. От началото на своята кариера, започнала през една лятна нощ на юли 1996 г., те са олицетворение на най-взискателното музикално изкуство и иновативни звукови преживявания. Участието им на „Варна мега рок“ ще бъде единственото за групата в Източна Европа за тази година.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
06.08.2018 г. 15:58
Етикети:
Посетено:
1000
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28128-apocalyptica-nightwish-i-glen-hyuz-na-festivala-varna-mega-rok