Празници / фестивали

Лятно BraZZobraZZie във Варна

Девето издание на фестивала - 27 и 28 юли 2018

Лятно BraZZobraZZie във Варна

 

◊ СЪБИТИЕТО

Задава се най-цветната брас случка по нашето Черноморие.

През последния уикенд на юли (27 и 28 юли), ще се проведе IX морско издание на фестивала BraZZobraZZie в клуб Ментол, Крайбрежна алея, Варна.

Фестивалната програма открива идеологът на BraZZobraZZIe, Велислав Стоянов, с неговия проект Old School trombone, където Вили показва романтичната си страна. Напук на всички, свикнали с неговия екплозивен, на моменти леко арогантен звук, Вили е решил да покаже нежната страна на тромбона, в ролята му на солиращ инструмент.  С жизнерадостния си характер, Вили и компания ще пренесат на плажа, атмосферата и енергията на Ню Орлиънс, с типичното рагтайм и диксиленд звучене, и разбира се със задължителния за Вили фънк и реге привкус.

Веднага след тях на сцената ще се качи един проект, който е много трудно да бъде поставен в рамки. Красива смесица от циганска музика, джаз, фънк и фламенко. Уърлд музика, етно или цигански джаз – това е музиката на Romaneno Project. Тя не се вписва в категории, тя се чувства. Луда, вкусна и цветна – тя докосва и сърцата, и телата, и кара всички да следват ритъма й. Виртуозите от Romaneno Project и вълшебния глас на Нено Илиев, разказват приказки за живота и различните му лица - силни страсти и дълбоки чувства, радост и тъга, любов и раздяла, богатство и бедност.

Втората фестивална вечер ще започне малко по-рано, тъй като сме предвидили и нещо за най-малките музикални фенове, станалият любим сред малки и големи, проектът на тромпетиста Венци Благоев – Джаз за деца. Проектът представя джаза като достъпна и забавна музика, давайки възможност на малки и големи да импровизират заедно с изпълнителите на сцената, да се запознаят с различните стилове и музикални инструменти. Репертоарът включва популярни български и чуждестранни детски песни в джазов аранжимент, както и класически пиеси с участието на децата. Вокалите са поверени на прекрасната Марина Господинова.

Гвоздеят в програмата на втората фестивална вечер ще са BOBO AND THE GANG. Първият по рода си авторски Hip-Hop проект с бенд от live-музиканти в България, който свири за първи път заедно през 2010 година. Оттогава свирят на една сцена с Ms. Dinamyte , Tinie Tempah и Busta Rhymes, с Jessey J в зала „Арена Армеец”, подгряват хип-хоп звездата KRS One. През 2014 групата пусна официално в Youtube първия по-рода си Hip-Hop концерт от поредицата StudioLive. През 2017 издават първия си студиен албум, който носи името “Говори”. Така че, финалът ще е фънк и хип-хоп звучене, подплатено от социалните рими на Бобо.

DJ съпорта е поверен на любимият ни Ото, от Switch, който сме убедени ще направи своята магия преди и след лайфовете, за да е пълно усещането от брас уикенда в Ментол.

Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на фонд Култура, към Община Варна.

Медийни партньори:
Radio Tangra Mega Rock // Браз Джамбуре // Brazz Jamboree
DJambore.com
Виж София, Виж! Бургас

Печатна реклама: GPTs Print Shop

И тъй като сме концептуални, ще се доверим на New Bloom Winery, и техните вина с идея Pixels, за още по-доброто ни преживяване.

 

◊ ПРОГРАМА

27 юли
Вратите отварят в 21:00

✔ 22:00 Old School Trombone by Вили Стоянов // Vili Stoyanov
✔ 23:00 Romaneno Project
✔ 00:30 DJ Oto, Switch

28 юли
Вратите отварят в 19:00 

✔ 19:30 Джаз за деца / Jazz for kids
✔ 21:00 DJ Oto, Switch
✔ 23:00 Bobo & The Gang
✔ 00:30 DJ Oto, Switch


Билети:
Предварителна подажба в мрежата на #EVENTIM - http://www.eventim.bg/bg/bileti/brazzobrazzie-brass-festival
Еднодневен билет: 10 лв
Фестивален билет: 20 лв (само в предварителна продажба)

На място:
Еднодневен билет: 12 лв
Билет за Джаз за деца: 5 лв (безплатно за деца под 3-годишна възраст)

Линк към официалното събитие във Facebook: Summer BraZZobraZZie

 

Автор:
Brazz Association
Публикация:
24.07.2018 г. 14:44
Етикети:
Brazz AssociationВарнаджазмузика
фестивал BraZZobraZZie
Посетено:
956
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28095-lyatno-brazzobrazzie-vav-varna