Празници / фестивали

Всичко, което трябва да знаете за фестивала HILLS OF ROCK 2018

Второто издание на рок събитието е в Пловдив от 20 до 22 юли

Всичко, което трябва да знаете за фестивала HILLS OF ROCK 2018

 

◊ HILLS OF ROCK 2018

Най-голямото рок събитие на годината – второто издание на фестивала HILLS OF ROCK – наближава. Очакват ни три фестивални дни в Пловдив, Европейската столица на културата за 2019, на 20, 21 и 22 юли. С нетърпение очакваме да видим на сцената Sabaton, Judas Priest и Iron Maiden. Всъщност, изпълнителите са над 50, на четири сцени – Главна сцена, ALTERNATIVE HILL, Сцена „На тъмно“, „Hills of Bass“.

Специално за читателите на „Културни новини“ събрахме всичко най-важно, което трябва да знаете за престоя си на фестивала тази година.

 

◊ КОГА ЗАПОЧВА И КОГА СВЪРШВА HILLS OF ROCK 2018

HILLS OF ROCK 2018 започва официално на 20.07. в 17:00 часа и приключва на 22.07. около 22:00 часа. Вратите на фестивала ще бъдат отворени след 17:00 часа във всеки един от дните. В първите два дни събитията ще приключат след последния артист на сцената „Hills of Bass“, a в последния ден след изпълнението на Iron Maiden.

 

◊ ВХОД ЗА ФЕСТИВАЛА

Многократното влизане и излизане на фестивала е забранено от съображения за сигурност. Влизането е разрешено по всяко време, но излизането е еднократно в рамките на деня. Допуска се по-късно влизане от обявения начален час на фестивала.

При влизане трябва да представите документ за самоличност и билет за събитието. За ненавършили 18 години, трябва да представите и декларация в 2 екземпляра, подписана от пълнолетно лице, което ще ви придружава.

При първоначалното ви влизане в зоната на фестивала, срещу представяне и чекиране на билета на входа, ще ви бъде поставена гривна, която занапред ще бъде вашето средство за достъп до зоната на фестивала. Поставянето на гривна е задължително. Веднъж поставена гривна не може да бъде предоставена на друг. Гривната трябва да бъде на ръката ви до окончателното напускане на фестивалната зона в последния ден от вашето посещение. Гривните са с висока степен на издръжливост, устойчиви на влага и достатъчно компактни, така че да не смущават ежедневните ви дейности.

 

◊ КАК ДА СТИГНЕТЕ ДО ФЕСТИВАЛА

За втора поредна година фестивалната зона на “Hills of Rock” ще бъде изградена в началото на Гребен канал в Пловдив, на територията на “Спортен комплекс Пловдив”. Зоната е в непосредствена близост до стадиона, от неговата западна страна. Входът на фестивала ще бъде на пресечката на ул. „Владивосток“ и ул. „Ясна Поляна“.

За ползващите GPS - точният адрес на събитието е ул. „Ясна Поляна“ 23 (в началото на Гребен канал, гр. Пловдив).

Организаторите предупреждават, че не са осигурени места за паркиране на автомобили в зоната на фестивала. Имайте предвид, че вероятно и близко намиращите се възможни места за паркиране около фестивалната зона също ще бъдат заети.

 

◊ БЕЗ ХРАНА И НАПИТКИ, ВНЕСЕНИ ОТВЪН

Подобно на всеки друг фестивал, HILS OF ROCK забранява внасянето на храна, алкохол, вода за един човек в разфасовка по-голяма от 0,5 литра.

Строго забранено е внасянето и на опасни предмети – остри чадъри, хладни оръжия и огнестрелни оръжия. Ако вали, ще трябва да си носите дъждобран, а не чадър!

Забранява се и внасянето на професионална фото и видео техника и професионално заснемане на изпълненията на артистите.

Допустимият максимален размер на раници и чанти е с вместимост до 5 литра.

 

◊ РАЗПЛАЩАНИЯТА – САМО С ФЕСТИВАЛНА КАРТА

Ако искате да си закупите храна или напитки в зоната на фестивала, ще трябва да използвате фестивални карти “Hills of Rock”. Ще има няколко пункта за зареждане на безконтактните карти – може да заредите със сума по избор до 250 лв., които да бъдат използвани през трите дни на фестивала. При заплащане на баровете, от картите ще бъде отнемана съответната сума, а за всяка транзакция ще се издава бон, даващ информация за заплатената сума и оставащата наличност. Една карта може да бъде използвана от няколко човека. За зареждането на картите за разплащане може да платите кеш, с дебитна или кредитна карта (Mastercard / Maestro / VISA). Административната такса за обслужване на фестивалната карта е 1 лев и се приспада автоматично от общата ви сметка.

 

◊ КЪМПИНГ ЗОНАТА

HILLS OF ROCK ще разполага със специална къмпинг зона за посетители на фестивала.

За да отседнете в къмпинг зоната е необходимо, освен билет за фестивала, да закупите и билет за къмпинг. Билетът за къмпинг важи за един човек, не за палатка. Билетите за къмпинг зоната са двудневни и тридневни – съответно на 35 и 40 лв.

Достъпът до къмпинг зоната ще бъде възможен от 10:00 часа на 20.07.2018 г., до 10:00 часа на 23.07.2018 г.

Всеки закупил къмпинг билет ще има право да разположи не по-голяма от триместна палатка. На разположение на къмпингуващите ще бъдат изградени мобилни душ кабини и химически тоалетни. Ще бъде осигурена и охрана.

В зоната на къмпинга е позволено внасянето на вода и храна, но не и внасянето на алкохол – то е забранено. Забранява се внасянето на леснозапалими вещества, паленето на огън, огнестрелни и хладни оръжия, музикални инструменти. Забранено е готвенето под всякаква форма.

 

◊ HILLS OF ROCK - ДОСТЪПЕН ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

Предвиден е и отделен вход за хора с увреждания, така че да бъде максимално улеснено преминаването през главния вход на фестивала. Ще бъдат осигурени и специални тоалетни на лесно достъпни места.

Непосредствено до входа на фестивала ще има възможност за достъп на автомобили, превозващи хора с увреждания, информират организаторите.

 

◊ ИНФО ЩАНД

Ако все пак информацията в тази статия не ви е била достатъчна, по време на фестивала, в близост до входа, ще бъде разположен информационен щанд. Там ще може да получите информация за всичко, свързано с провеждането на събитието.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
12.07.2018 г. 15:14
Посетено:
1407
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28059-vsichko-koeto-tryabva-da-znaete-za-festivala-hills-of-rock-2018