Празници / фестивали

Пътеводител в света на HILLS OF ROCK 2018

Второто издание на най-големия рок фестивал у нас е на 20, 21 и 22 юли

Пътеводител в света на HILLS OF ROCK 2018

 

◊ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА РОК СЪБИТИЕТО ИДВА

След броени дни второто издание на музикалния фестивал HILLS OF ROCK се завръща в Пловдив – на 20, 21 и 22 юли на Гребния канал. Програмата включва 55 участника – 32 чуждестранни и 23 български артисти. Най-дългоочаквани са срещите ни с хедлайнерите Sabaton, Judas Priest и Iron Maiden.

HILLS OF ROCK ще има три сцени – Главна сцена, ALTERNATIVE HILL, Сцена „На тъмно“. В двете вечери на фестивала – 20 и 21 юли – след полунощ ще има нова и специална сцена с тематичното име „Hills of Bass“ за Дръм енд Бейс музика.

 

◊ ПЪРВИ ФЕСТИВАЛЕН ДЕН – 20 ЮЛИ

Вратите отварят в 17:00 ч., първи на главната сцена ще излязат българските изпълнители от D2. На сцената „На тъмно“ ще видим още български групи – MIRY и JEREMY.

Германците Crematory ще превземат главната сцена в първия фестивален ден със страхотен звук и метъл мощ, точно преди хедлайнера Sabaton. Немската готик банда Crematory е създадена през 1991. В началото, стилът на групата е традиционен дет метъл, който впоследствие преминава в индъстриъл и готик. Изключително характерен за Crematory е тежкият звук, който доминира в цялото им творчество.

Очакваме хедлайнерът SABATON в 22:30 ч. на главната фестивална сцена. Групата SABATON е създадена във Фалън, Швеция, и от години е сред най-атрактивните групи на големите европейски фестивали. Групата основава и собствен фестивал Sabaton Open Air. Последният албум „The Last Stand” (2016) е наистина невероятно попълнение към дискографията на SABATON. Текстовете на песните винаги са били изключително важна част от творчеството на групата. Класиките им "Ghost Division", "Uprising", "Soldier Of 3 Armies", "No Bullets Fly" и "40:1", са се превърнали в метъл химни на съвременното рок поколение.

След полунощ на сцената „Hills of Bass“ ще се качат Goldie, High Contrast и Matrix & Futurebound. Goldie е най-разпознаваемото лице на дръм енд бейс и джънгъл музиката от началото на нейното съществуване. През годините е работил с икони от ранга на David Bowie, Noel Gallagher, Sex Pistols. High Contrast е един от най-уважаваните музикални продуценти в електронната музика. Той е един от най-желаните ремиксатори, а богатата му дискография и съвместните проекти с Adele, Duke Dumont, White Stripes, Kanye West и много други са впечатляващи. Matrix & Futurebound имат проекти с артисти като Emeli Sande, Tinie Tempah, Jess Glynne и Eric Prydz.

След полунощ музиката няма да замлъкне и на сцената „На тъмно“. На нея ще се качи гръцката група Koza Mostra. През 2013 г. музикантите представиха Гърция на Евровизия. Стилът на бандата е повлиян от ска, рок и пънк музиката, като съчетава и етно елементи. Първият албум на Koza Mostra става мултиплатинен в Гърция.

 

◊ ВТОРИ ФЕСТИВАЛЕН ДЕН – 21 ЮЛИ

Вторият фестивален ден на HILLS OF ROCK  ще ни срещне с JUDAS PRIEST. Зашеметяващата им кариера продължава повече от 40 години. Последният им студиен албум "Redeemer of Souls" (2014) дебютира на 6-то място в Билборд 200. Неслучайно ги наричат "Metal Gods" ("Боговете на метъла"), което произлиза от едноименната им песен. Групата е продала повече от 50 милиона копия на албумите си по целия свят.

Очаква се JUDAS PRIEST да излязат на главната сцена в 22:30 ч., но фестивалната зона отваря врати още в 17:00 ч.

Особен интерес във втория фестивален ден представлява сцената „На тъмно“. На нея, час преди концерта на JUDAS PRIEST, ще пее рок кралицата на България Милена. След полунощ американците от Kultur Shock ще покажат най-доброто от своя пънк-рок с алтернативни балкански ритми.

След полунощ фестивалът продължава и на сцената Hills of Bass с DJ Friction, Calyx & Teebee и Agressor Bunx. DJ Friction дълги години определяше дръм енд бейс звученето в BBC Radio 1. Calyx & Teebee са едни от най-високо ценените продуценти на RAM Records и безспорни любимци на българската публика. Дуото Agressor Bunx е съставено от братята Александър и Николай от Украйна. Проектът им се “ражда” през 2009 г., като за кратката си кариера вече имат издадени парчета за някои от най-големите в бранша: RAM Records, Program, Blackout и Eatbrain.

 

◊ ТРЕТИ ФЕСТИВАЛЕН ДЕН – 22 ЮЛИ

В последния ден на HILLS OF ROCK всички концерти ще бъдат на главната сцена. Фестивалната зона отваря отново в 17:00 ч. Преди хедлайнерите от IRON MAIDEN на сцената ще излязат PLANET OF ZEUS, THE RAVEN AGE и TREMONTI.

В 21:00 ч. очакваме и срещата ни с една от най-успешните метъл банди на всички времена. IRON MAIDEN са изпълнители на вечните рок класики като “Run To The Hills”, “Fear Of The Dark”, “Blood Brothers” и “Dance Of Death”.

След невероятния успех на световното турне през 2016-2017 година, по повод 16-тия студиен албум "The Book of Souls", Iron Maiden отново поемат на път през 2018 с поредица от концерти и фестивални шоута в Европа. Концепцията за световното турне Legacy Of The Beast е вдъхновена от едноименната мобилна игра и комикс на Maiden. Дизайнът на сцената ще е зрелищен. Там ще оживеят няколко различни съединени „свята“, а сетлистът ще включва голяма част от хитовете на групата, както и изненади от по-късните албуми.

 

◊ ОЩЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

HILLS OF ROCK предоставя различни комбинации за билети. Тридневният билет е на цена от 170 лв. Двудневният билет за 20 и 21 юли е на цена от 120 лв. Билетът само за концерта на IRON MAIDEN на 22 юли е 90 лв. Еднодневни билети само за 20 или 21 юли се продават срещу 70 лв. На цена от 45 лв. може да получите билет само за сцената „Hills of Bass“ след полунощ на 20 и 21 юли.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
12.07.2018 г. 11:47
Посетено:
1128
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/28058-patevoditel-v-sveta-na-hills-of-rock-2018