Празници / фестивали

Вълшебният Мини Арт Фест 8 е подарък за цялото семейство в Деня на детето 1 юни

Единственият фестивал за модерно цирково изкуство отново събира международни артисти в София

Вълшебният Мини Арт Фест 8 е подарък за цялото семейство в Деня на детето 1 юни

 

◊ СЪБИТИЕТО

Осмото издание на българския фестивал за цирково изкуство Мини Арт Фест 8 (МАФ8) започва точно на 1 юни 2018 г. от 10:00 ч. в отвореното пространство на лятното кино (Амфитеатър) в парк НДК, вход свободен. 

Участват 18 артисти от Франция, Дания, Италия и 3 български формации. От 1 до 3 юни ще гледаме представления и всички желаещи ще участват в работилници по жонглиране, акробатика, въздушна акробатика, йога и музика.  

За първи път Мини Арт Фест  представя Социален цирк, с което фестивалът прави своеобразен скок от развлечението към изпълнението на социално ангажиран проект. Участват 30 деца и младежи от социални домове в кв. "Надежда" в София. 

Социалният цирк е метод за социализиране и образоване на деца и младежи в неравностойно положение,  неговата цел е да създава мостове и да преодолява бариери между хора и групи, действайки като физическо и педагогическо средство. Социалният цирк е нов метод за ефикасна и въздействаща  социална намеса. „Социалният цирк е процес на трениране на редица способности и създаване на мрежа за подкрепа на бъдещи развития, даващи възможност за промяна на социалната позиция на участниците", разкрива Гео Калев, учредител на Фондация Мини Арт. Проектът е разработен с изключителната подкрепа на Цирк ТВАС от Дания, създаден през 1986 г. и водещ в разработването на социални проекти в Европа.

Програмата на Мини Арт Фест 8 е наситена с представления и работилници за всички възрасти, за цялото семейство! 

Мини Арт Фест 8 и София Юнисайкъл Клуб представят най-новия спорт за София - Юнисайкъл. Повече на Sofia Unicycle Club.  

И още:  

Ще хапваме и пийваме вкусна храна от ресторант Файрус, лимонада и коктейли от бар ФЛАЙ, крафт бира от Ах!  

 

◊ МИНИ АРТ ФЕСТ 8 - ПРОГРАМА

https://miniartfest.com/programa/

Сцена – Лятно Кино, Амфитеатър Парк НДК, София

Зона работилници зад сцената на Лятно Кино, НДК 

 

Допълнителна програма:

1 юни 17 ч. Северен парк, кв Надежда  – Цирк ТВАС - Дания 

2 юни 11 ч. Нови Искър, фестивал ”Фамилиада" – COURCIRKOUI Company - Франция  

 

Програма на Социален Цирк:

5 юни - Представление и работилница в ЗО „Кремиковци”

6 юни - Представление и работилница в бежански лагер „Военна рампа”

7 юни - Международна конференция „Методология на Социалния Цирк”, Гьоте институт

 

Участват:

Цирк ТВАС - Цирк ТВАС е социален цирков проект, в който циркът се използва като инструмент в образователната и социална работа, съществува от 1986 г. и днес е напълно оборудван цирк в много дисциплини. 

Тус Самбел (Cie Tout Samba’L) е вече класическа циркова група родена  през 1994 г. Те създават истинска споделена емоция с публиката. Диалогът  е обвързан, всички са готови за игра. Представлението е импровизация със зрителите и сетивата им. 

Гранде Лебувски - Гранде Лебувски е комедийно-театрално цирково шоу, което се играе на почти всеки площад в Италия от 5 години насам. Гранде Лебувски е ексцентричен, екстравагантен клоун с характер, който представя цирковото изкуство, привлича тълпи от малки и големи. 

Димитър Германов с Мементо - На сцената Димитър смесва танца и театъра с игра с топки (жонглиране), развивайки собствен органичен стил. Представя една нова сценична дисциплина – контактно жонглиране с кристална топка. От 2009 до 2013 работи на сцената в солови и съвместни проекти с други артисти от Израел и Франция.

Цирк "Играчка-Плачко" - Цирк „Играчка-Плачко“ стартира през 2014 г, като съвместен проект за пътуващо представление, между двама клоуни – Мила Иванова (Играчка) и Тихомир Димитров (Плачко). Те са жанрова смеска между театър и цирк, съчетават в себе си голяма порция смях, известна доза страх, интерактивни игри с публиката, показват сръчност и баланс.

Комбино - Проектът Комбино  e иновативен проект, който изследва комбинациите между жанровете в изкуството и споделянето им в социална среда. В основата му стоят артисти, които творят в сферата на цирка, музиката, танца, театралната игра. 

Играй йога е общностна практика, която насърчава личната трансформация. Ние запалваме колективния си потенциал, докато се подкрепяме взаимно, за да достигнем нови висоти. 

Играй с музика е културна организация, чиито цели са свързани със създаване на здравословна културно-музикална среда за децата и младежи, организираме музикално училище за деца, чрез което се стреми да прокараме нови идеи в музикалното образование в България.

ЗА { ОБИЧАЙТЕ } СОФИЯ или да „Да оцветим града с любов“ / „Спомен за вкъщи“ vol.011

Автор: арх. Марта Иванова Събева a.k.a. MIS.

 

Мини Арт Фест 8 се реализира благодарение на: Фондация Мини Арт с подкрепата на Столична община, Френски Институт, Италиански Културен Институт, Цирк ТВАС, ресторант Файрус, София 2018 

С подкрепата на: Старата Пекарна, Булгед, Би Колор, Център за градска мобилност, Кукнал, Ах! Джудо клуб Топалов, Фичи чипс и Барфлай.

Медийни партньори: БНР, Джамборе, Радио Реакция, STAND.bg, ЗА { обичайте } София, Софийски вестник, Медиа-партнър.

Проектът "Социален цирк" е част от програмата на Мини Арт Фест 8, изпълнява се със  финансовата подкрепа на Столична община, Програма "Европа" 2018 от Фондация "Мини Арт" в партньорство с район „Надежда”, Сдружение  „Деца и юноши” и Френски Институт в София. 

 

Официален сайт на фестивала: https://miniartfest.com 

Фейсбук страница:https://www.facebook.com/miniartfest/ 

Видео клип МАФ8: https://www.facebook.com/miniartfest

 

 

Автор:
Фондация Мини Арт
Публикация:
31.05.2018 г. 17:35
Етикети:
Фондация Мини Арт
фестивал за цирково изкуство
Мини Арт Фест 8
Посетено:
796
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/27856-valshebniyat-mini-art-fest-8-e-podarak-za-tsyaloto-semeystvo-v-denya-na-deteto-1-yuni