Празници / фестивали

Издателство „Парадигма“ в културната програма на Пролетния базар на книгата и в шатра № 17

Представяне на „Онтологически проектории“ от Веселин Дафов и разговор за „Пътят към Тива“ от Яница Радева

Издателство „Парадигма“ в културната програма на Пролетния базар на книгата и в шатра № 17

 

◊ ПОКАНА

Издателство „Парадигма“ ще участва в Пролетния базар на книгата. Можете да намерите нашите издания в шатра № 17 от 29 май 2018 г. до 3 юни 2018 г. в парка пред Националния дворец на културата (между бул. „Фритьоф Нансен“ и бул. „Патриарх Евтимий“).

„Парадигма“ ще участва в културната програма на базара и с две събития:

• Първото събитие е насрочено за 29 май от 19,00 ч. Тогава ще бъде представена книгата на Веселин Дафов „Онтологически проектории“ в разговор с гл. ас. д-р Цена Желязкова и Юнуз Юнуз за философията в света на децата и възрастните.

В книгата си Веселин Дафов предлага да си поставим въпроса „Що е дете?“ и каква е връзката на детето с любовта към мъдростта. Проекторията като „метафизическа настроеност на човешката разумност“ е свързана с идеята за образователен процес, в който на обучаемите се гледа като на автори на техните действия.

• Другото събитие ще се състои на 1 юни също от 19,00 ч. Ще говорим с Оля Стоянова за романа „Пътят към Тива“ от Яница Радева и за това как четем мита за Едип днес. Романът е с номинация за Националната литературна награда за български роман на годината „13 века България“ за 2018 година.

 

Автор:
Парадигма
Публикация:
23.05.2018 г. 16:08
Етикети:
издателство ПарадигмафилософияПролетен базар на книгатаЯница РадеваЕдипдеца
Юнуз Юнуз
Цена Желязкова
проектории
онтологически
Веселин Дафов
Посетено:
1165
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/27801-izdatelstvo-paradigma-v-kulturnata-programa-na-proletniya-bazar-na-knigata-i-v-shatra-17