Празници / фестивали

За първи път на фестивал в България: 6Fest Габрово показва каскада от летящ балон

Фестивалът за улични изкуства е от 18 до 20 май в Габрово

За първи път на фестивал в България: 6Fest Габрово показва каскада от летящ балон

 

◊ ДАНИ БЕЛЕВ ПОКАЗВА "ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО НА СМЪРТТА НА ХУДИНИ"

За първи път на фестивал у нас и за първи път в Габрово Международният фестивал за улични изкуства 6Fest ще покаже уникална каскада от летящ балон. Опасният и атрактивен номер неслучайно се нарича „Предизвикателството на смъртта на Худини“. Каскадата ще бъде изпълнена от Българския Худини - габровският илюзионист Йордан Белев от „Куик Хендс Проджект“.

Йордан Белев е един от най-изявените млади български илюзионисти и съосновател на магичната организация „Куик Хендс Проджект“, позната ни от Магична среща „Златна котка“ и „Царете на магията“.

Самият Дани Белев има над 20 години опит на сцената. Той е и единственият български илюзионист, който изпълнява каскади, подлагащи на изпитание човешката издръжливост и на ръба на риска.

Събитието от програмата на 6Fest ще се случи на стадион „Априлов“ в Габрово на 19 май от 11 часа. В следобедните часове на 19 май в Градинката с мечето в Габрово ще видим и Улична магия от Quick Hands Junior.

 

◊ ОЩЕ АКЦЕНТИ ОТ УЛИЧНОТО ИЗКУСТВО НА 6FEST

Събития от второто издание на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest ще открият и закрият тридневната карнавална програма на Габрово тази година. Всички прояви на 6Fest са с вход свободен.

Сред останалите акценти на 6Fest са чуждестранните гости – Диего Контрерас от Венецуела гостува с „Цирк де ла Люлин“, за да покаже съвършенството на акробатичните номера. От Унгария в Габрово пристига групата за съвременен цирк „Firebirds“, участвала в големи фестивали като Sziget festival в Будапеща и Burning Man в САЩ. На 6Fest в Габрово унгарците ще направят парад на кокили по централните улици на Габрово на 19 май следобед и ще покажат и цирковото си шоу “Steam On” - носител на награда от Kremnice Gagy Festival.

За първи път в Габрово 6Fest ще организира GABROVO FREE TOUR - пешеходна туристическа обиколка на Габрово, на която желаещите ще научат любопитни факти за миналото на града и най-интересните места, хора и събития на Габрово.

Мащабен светлинен карнавален парад ще закрие програмата на 6Fest на 20 май от 21:00 ч. на централния площад „Възраждане“ в Габрово. 10 артисти от Театър на огъня и сенките “Fireter” в светещи костюми и на кокили ще дефилират пред зрителите, а с тях ще се движи и голяма светеща конструкция.

6Fest е създаден по идея на Момчил Цонев. Проектът на сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2018.

Фестивалът 6Fest може да следите на двуезичния сайт тук, на Facebook страницата на 6Fest Gabrovo или в специалното Facebook събитие тук. Ако сте изпуснали първото издание на фестивала, може да се потопите в артистичната атмосфера чрез фестивалното видео тук.

 

◊ ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА 6FEST ГАБРОВО

18.05.2018 (петък)

• 18:00-18:30 ч. „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев

Градинката с мечето

 

19.05.2018 (събота)

• 11:00-11:30 ч. Каскада от летящ балон – Йордан Белев, „Куик Хендс Проджект“

Стадион „Априлов“

• 13:30-14:30 ч. Парад на кокили „Stilt Walkers“ – „Firebirds“ (Унгария)

Маршрут: ул. „Радецка“ – ул. „Априловска“ – Градинката с мечето

• 14:45-15:15 ч. „Кабаре на конци“ – „Соулмейд“ и Георги Гъделев

Градинката с мечето

• 15:30-16:00 ч. Цирково шоу “Steam On” – „Firebirds“ (Унгария)

Градинката с мечето

• 16:15-16:55 ч. „Цирк де ла Люлин“ и Диего Контрерас (Венецуела)

Градинката с мечето

• 14:30-17:00 ч. Улична магия от Quick Hands Junior

Градинката с мечето

• 16:00 ч. Gabrovo free tour - пешеходна туристическа обиколка на Габрово

Сборен пункт: Градинката с мечето

 

20.05.2018 (неделя)

• 21:00-21:45 ч. Светлинен карнавален парад - Театър на огъня и сенките “Fireter”

Площад „Възраждане“

 

Автор:
Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest
Публикация:
12.05.2018 г. 14:31
Посетено:
933
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/27690-za-parvi-pat-na-festival-v-balgariya-6fest-gabrovo-pokazva-kaskada-ot-letyasht-balon