Празници / фестивали

Дни на българската книга в Издателска къща „Хермес“ и книжарници „Хермес“

Отстъпки до 50%, нови книги от български автори, игри, подаръци и срещи с писатели очакват читателите

Дни на българската книга в Издателска къща „Хермес“ и книжарници „Хермес“

 

◊ ПОКАНА

През месец май Издателска къща „Хермес“ и книжарници „Хермес“ обявяват Дни на българската книга.

За начало на кампанията е избран 11 май – Денят на светите братя Кирил и Методий. А финалът й ще бъде на 24 май – Деня на българската просвета и култура. Между тези две знакови дати ще има много събития, целящи популяризиране на българските автори.

Българската книга става фокус на издателската програма и търговската практика на „Хермес“ през целия месец. След „Емилиян Станев. Литературна анкета“ от проф. Иван Сарандев, през май ще излязат „Битието“ от Владимир Зарев, „Малката светица и портокалите“ от Александър Секулов, „Седем“ – стихотворения (с) биографии от Мирела Иванова, и новият роман на Недялко Славов – „Пиафе“.

В месеца на българската книга с радост споделяме, че „Пътеписи за душата на България“ от Ивинела Самуилова и „Черешови води“ от Георги Божинов оглавиха класациите за най-продавани книги на големите книжарски вериги.

Водени от идеята, че е важно не само да се предлагат книгите на родните писатели, но и да се дава възможност на читателите да се срещат с тях, през май и началото на юни „Хермес“ предвижда срещи със знакови имена в родната литература в София, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Русе, Велико Търново и др. Сред тях са Ивинела Самуилова, Недялко Славов, Георги Константинов, Александър Секулов, Максим Минчев, Мирела Иванова, Ангел Г. Ангелов.

В периода на кампанията „Хермес“ ще пусне фейсбук игра с награди – книги с автограф от български писатели. Издателството подготвя и специална лимитирана серия разделители, които ще подарява на читателите.

Между 11 и 24 май всички книги от български автори в книжарници „Хермес“ ще се продават с отстъпка.

По време на кампанията 50 избрани заглавия ще се продават с 50% отстъпка; всички книги на български автори, издадени от „Хермес“, ще бъдат с 30% отстъпка; останалите заглавия от родни писатели – с 10% отстъпка.

Заповядайте в книжарници „Хермес“, където ще откриете книгите на най-четените и талантливи български автори.

В кампанията се включва и електронна книжарница „Хермес“ (www.hermesbooks.com), където отстъпките са същите.

Присъединете се към нас в Дните на българската книга.

 

ФБ събитие: https://tinyurl.com/yatpf3qn

 

Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
10.05.2018 г. 12:34
Посетено:
969
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/27677-dni-na-balgarskata-kniga-v-izdatelska-kashta-hermes-i-knizharnitsi-hermes