Празници / фестивали

Карнавалът и 6Fest са най-популярните културни събития на Габрово в социалните мрежи

Двете събития предстоят през май в Габрово

Карнавалът и 6Fest са най-популярните културни събития на Габрово в социалните мрежи

 

◊ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ КУЛТУРНИ СЪБИТИЯ НА ГАБРОВО

Карнавалът на Габрово и Международният фестивал за улични изкуства 6Fest са най-популярните културни събития на Габрово в социалните мрежи. Това сочат данните за интереса на гостите на двете събития във Фейсбук през 2018 г.

Традиционно от десетилетия Карнавалът е най-голямото и най-популярното културно и туристическо събитие на Габрово. Тази година Карнавалът е на 19 май 2018 г. и ще се проведе под мотото „Габрово – мой малък Брюксел“. Над 3100 са „гостите“ на Карнавала във Фейсбук събитието Карнавал Габрово 2018 / Carnival Gabrovo 2018 на популярната Фейсбук страница „Габровски вицове и шеги“, сочи статистиката към 24 април 2018 г.

Над 1100 са „гостите“ на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest 2018 във Фейсбук събитието 6Fest Gabrovo 2018, показва статистиката към 24 април 2018 г. Първото издание на 6Fest през 2017 г. също имаше огромен успех сред габровци и гости на града – около 2000 души се записаха във Фейсбук събитието тогава.

 

◊ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА 6FEST ОТНОВО СЪБИРА БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДИ УЛИЧНИ АРТИСТИ

Второто издание на 6Fest предстои на 18, 19 и 20 май, както "Културни новини" вече информира тук. В програмата с вход свободен ни очакват светлинен карнавален парад, марионетно шоу, циркови представления, шоу на кокили, опасна каскада от летящ балон на Дани Белев. За първи път ще се проведе в нашия град и Gabrovo Free Tour. За да следите всичко около фестивала може да се присъедините към във Фейсбук събитието 6Fest Gabrovo 2018 или да харесате Фейсбук страницата 6Fest Gabrovo.

 

◊ МОМЧИЛ ЦОНЕВ: УЛИЧНИТЕ ИЗКУСТВА НА 6FEST ОЖИВЯВАТ ГАБРОВО

„6Fest е още млад фестивал – на 18-20 май 2018 г. предстои второто му издание, но още с първото си издание 6Fest достигна изключително висока популярност не само за мащабите на Габрово. Фактът, че 6Fest се нарежда по популярност в социалните мрежи веднага след утвърдено културно събитие като Карнавала, показва, че вървим в правилната посока. Габрово има нужда от такъв фестивал. „Гостите“ във Фейсбук събитието са прекият вот на публиката – ясният и обективен глас на хората кои културни и туристически събития в Габрово предизвикат интереса им. Уличните изкуства са един от най-атрактивните начини да оживим града и неговата култура. И както заявих още миналата година – нашата мисия е да превърнем Габрово в Столица на уличните изкуства. Сега осъзнавам колко е трудно да организираш и утвърдиш един стойностен арт фестивал – интересът на хората обаче ми вдъхва сили, че трудностите ще бъдат преодолени“ – споделя фестивалният директор и създател на 6Fest Момчил Цонев.

 

Автор:
Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest
Публикация:
25.04.2018 г. 13:42
Посетено:
1193
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/27567-karnavalat-i-6fest-sa-nay-populyarnite-kulturni-sabitiya-na-gabrovo-v-sotsialnite-mrezhi