Празници / фестивали

Филмовият фестивал "Master of Art" за първи път едновременно в София, Пловдив и Варна

77 премиерни заглавия от цял свят са на екран от 12 до 30 април

Филмовият фестивал "Master of Art" за първи път едновременно в София, Пловдив и Варна

 

◊ „MASTER OF ART“ - ЗА ТРЕТА ГОДИНА

77 заглавия от цял свят ще представи третото издание на филмовия фестивал "Master of Art", посветен на големите имена в световното изкуство и култура. 10 от филмите са български. Всички заглавия от програмата са премиерни за страната ни.

За първи път фестивалът ще се проведе едновременно в три града - София, Пловдив и Варна от 12 до 30 април.

Целта на фестивала е да представя най-добрите документални филми в областта на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата, както и рекламни арт продукции, създадени по света през последните години. Тазгодишното издание има още две нови категории: „изкуство за деца” и “кулинарно изкуство”.

 

◊ КЪДЕ?

Прожекциите на филмите са разпределени в София - „Люмиер Лидл”, „Одеон”, Дом на Киното, Cine Grand в Park Center, Културен център "G8" и Евро Синема; в Пловдив - Lucky Дом на киното; във Варна - ФКЦ и Contemporary Space, Cinema Room.

 

◊ КАКВО?

Сред филмите във фестивала има носители на награда за най-добър документален филм на фестивала в Кан – “ЛИЦА, МЕСТА”/ “VISAGES, VILLAGES” (2017), номинираният за „Оскар” за най-добър документален филм 2017 –“ЖИВОТЪТ КАТО АНИМАЦИЯ”/ “LIFE, ANIMATED” (2016) и други филми, селектирани по най-престижните кинофестивали във Венеция, Берлин, Сънданс, Торонто и др.

 

◊ „MASTER OF ART“ ПОКАЗВА ФИЛМИ ЗА СВЕТОВНИ ТВОРЦИ

Сред фестивалните филми ще видим ленти за творци като Василий Кандински, Марк Шагал, Антоан Дьо Сент-Екзюпери, Лев Толстой, Салвадор Дали, Мария Калас, Микеланджело, Чарли Чаплин, Карлос Саура, Аугуст Стриндберг и други.

 

◊ ОЩЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билетите вече са в продажба на цени от 8 и 6 лв., а всички закупили MASTER PASS (на цени от 32 лв. и 24 лв. за ученици и пенсионери) ще получат достъп до прожекциите в кината „Люмиер Лидл”, „Одеон”, G8, Евро Синема и Дом на Киното. Местата на притежаващите MASTER PASS не са запазени и е необходимо да се заявят най-късно 15 минути преди прожекция.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
09.04.2018 г. 12:04
Посетено:
989
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/27433-filmoviyat-festival-master-of-art-za-parvi-pat-ednovremenno-v-sofiya-plovdiv-i-varna