Празници / фестивали

XIII Международен младежки театрален фестивал „Океан от любов“

30 март – 3 април 2018 г., Пазарджик

XIII Международен младежки театрален фестивал „Океан от любов“

 

◊ СЪБИТИЕТО

Международният младежки театрален фестивал „Океан от любов“ ще се проведе от 30 март до 3 април в Младежки дом - Пазарджик. Програмата включва разнообразни спектакли на 18 детски и младежки актьорски трупи от градовете Пазарджик, София, Пловдив, Варна, Габрово, Кнежа, Сливен и Щип (Македония). Театралните експерти, които ще разискват конструктивно спектаклите на Кръглите маси са: актьорът и режисьор Гьорги Георгиев – Áнтика, Христо Пъдев и Весела Бабинова – актьори в театър „Зад канала“.

Участниците в театралния фестивал ще имат възможността да се включат в театрална работилница с водещ Здрава Каменова – актриса, драматург и сценарист, в която акцентът ще бъде работа на актьора пред микрофон, радиопиеса и дублаж.

Втората театрална работилница ще се ръководи от преподавателя от НАТФИЗ Мартин Каров и ще включва работа с музика и ритъм.

Специална изненада подготвяме с посолството на Република Индонезия. На 1 април от 14:00 ч. ще се състои демонстрация на Топенг Клана Чиребон и уъркшоп по традиционен танцов театър от о. Ява.

Екипът на „Океан от любов“ отправя предизвикателство към младежите с експерименталния проект Drama Lab, който ще се реализира с участници от присъстващите групи. Готовия продукт „Славеят и розата“ ще видим единствено в рамките на форума.

Младежките трупи ще имат възможността да се срещнат с млади актьори в различен етап от тяхната професионална кариера в мотивационната среща „А сега накъде?“.

Фестивалът се реализира от Младежки дом – Пазарджик и Община Пазарджик.

• Програма на Фестивала: http://www.mdompazardjik.com

 

* * *

Контакти:

Младежки дом - Пазарджик
Ул. „Екзарх Йосиф” 6
Имейл: mdom_pz@abv.bg
Facebook: https://www.facebook.com/Mladejkidom/

Автор: Организаторите
29.03.2018 г. 17:51
Посетено: 756
Етикети: Пазарджик 2018, Океан от любов, XIII Международен младежки театрален фестивал
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/27391-xiii-mezhdunaroden-mladezhki-teatralen-festival-okean-ot-lyubov