Празници / фестивали

Концерт "Тромбонанза"

Концерт на Емил-Джордж и Тромбоновия факултет на Гилдхол (Лондон), диригент проф. Саймън Уилс

Концерт "Тромбонанза"

 

◊ СЪБИТИЕТО

Емил-Джордж и Тромбоновия факултет на Гилдхол (Лондон)

представят

„Тромбонанза“

Диригент проф. Саймън Уилс

С участието на:

Иън Санкий, Джеймс Гудуин, Питър Торнтън, Дейвид Кокс, Алистър Гудуин, Стивън Уилиамс, Адам Крайтън, Кристофър Клакстън, Емил-Джордж

 

20 април 2018, петък, 19:00 ч.,
Зала на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 94


В програмата творби от:

А. Фалкониери, Й. С. Бах, П. И. Чайковски, Т. Дюбоа, С. Уилс, М. Вълчанов, Емил-Джордж (ар. "Кавал свири") и др.

 

На 20 април, петък, от 19 часа, в Концертната зала на НМА "Проф. Панчо Владигеров" за първи път в България ще имаме възможността да чуем на живо част от класа по тромбон на консерваторията „Гилдхол“ в Лондон в съзвучие със свои български колеги.

В концерта ще звучат премиерни за България произведения, между които оригинални творби за голям тромбонов ансамбъл, както и аранжименти за такъв състав. Поради нестандартния репертоар (включващ дори джаз и фолклор) и майсторското изпълнение на британските инструменталисти, концертът обещава да предизвика голям интерес със своите грациозност, тържественост, закачливост и иновативност.

„Тромбонанза“ е уникален по рода си проект, чиято идея е не само да събуди в младото поколение интерес към медните духови инструменти, но и да покаже, че музицирането е вълшебство и че сцената може да бъде платформа, на която човек изразява себе си, емоциите си и реализира идеите си.

Целта на концерта е да привлече публика, която е отворена към нови идеи и нов тип звучене, както и да покаже възможностите на тромбона и неговите разновидности.

Концертът "Тромбонанза" е част от съпътстващата програма преди старта на 49. МФ "Софийски музикални седмици".

 

◊ ЗА ФЕСТИВАЛА "СОФИЙСКИ МУЗИКАЛНИ СЕДМИЦИ"

МФ "Софийски музикални седмици" е първият създаден фестивал в София и един от най-старите в България.

През 2018 г. ще се проведе неговото 49-то издание. Съорганизатори на Фестивала са: Столична община, Министерство на културата, Софийска филхармония, фестивалът се провежда в партньорство с: Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", Нов български университет, Полски институт и др. партньори.

Фестивалът е част от календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Фестивалът е носител на лейбъла за качество „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” на Европейската фестивална асоциация за 2017-2018 г. 

 
* * *
 
 
Повече информация за програмата на Фестивала очаквайте на:
 
Билети за събитията на МФ "Софийски музикални седмици" са в продажба на касата на Зала "България", както и чрез: http://ticketsbg.com/ https://www.epay.bg/v3main/epaygo https://bilet.bg/bg/ http://www.eventim.bg/bg/
 
Автор:
Тина Коилова
Публикация:
23.03.2018 г. 15:57
Посетено:
1653
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/27357-kontsert-trombonanza