Празници / фестивали

Българското кино - големият победител в наградите на София филм фест

Български филми спечелиха Международния и Балканския конкурс

Българското кино - големият победител в наградите на София филм фест

 

◊ НАГРАДЕНИТЕ ФИЛМИ НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Голямата награда на София филм фест "СОФИЯ ГРАД НА КИНОТО" спечели българският филм "3/4" на Илиян Метев.

Новото българско кино е големият победител в тазгодишните награди на престижния фестивал. Наградата за най-добър балкански филм получи българския филм "Възвишение" по едноименния роман на Милен Русков.

"Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелеков получи две награди - на българските кинокритици за филм от Балканския конкурс и Наградата на ФИПРЕССИ.

Победителят от Документалния конкурс е "Миниатюра за пиано" на Елдора Трайкова.
Публиката избра за свой фаворит "Радиограмофон" на Рузие Хасанова.

Наградата "Джеймисън" за най-добър български късометражен филм се присъди на филма "Преображение" на Стефан Ганoв. Петър Крумов и неговият филм "Срам" получиха почетен диплом.

Унгарският филм "Генезис" на Арпад Богдан спечели две отличия - за най-добър филм от конкурсната програма според Младежкото жури и специалната награда на Международното жури.

Специалният гост на фестивала Шон Бейкър връчи на турската режисьорка Бану Съваджъ приза за режисура за нейния филм "Гълъбът".

 

◊ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ПРОДЪЛЖАВА

Официалната церемония по награждаването на ХХІІ Международен София филм фест се състоя на 16 март в зала 1 на НДК. Програмата на София филм фест продължава до 29 март.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
17.03.2018 г. 20:14
Посетено:
956
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/27317-balgarskoto-kino-golemiyat-pobeditel-v-nagradite-na-sofiya-film-fest