Празници / фестивали

12 дни остават до София филм фест, продажбата на билети започна

Официалното откриване е на 7 март с най-новия филм на Милко Лазаров "Ага"

12 дни остават до София филм фест, продажбата на билети започна

 

◊ ПЕТ ЗЛАТНИ БИЛЕТА ЗА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЧАКАТ КЪСМЕТЛИИТЕ

Продажбата на билети за прожекциите от програмата на София Филм Фест започна от 23 февруари – 12 дни преди старта на 22-то фестивално издание. От 26 февруари в търговската мрежа ще се появи и „Билет за кино“ в кен. Сред кеновете се крият общо пет "златни билета", които дават възможност за неограничен достъп до всички прожекции и партита за всеки от петимата късметлии и негов приятел.

 

◊ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЗАПОЧВА С БЪЛГАРСКИ ФИЛМ

Официалното откриване на XXII София Филм Фест е на 7 март с официалната премиера на най-новия игрален филм на Милко Лазаров - „Áга”. Филмът ще закрие и основната конкурсна програма на Берлинале 2018. Лентата е копродукция на България, Германия и Франция.

 

◊ ФЕСТИВАЛЪТ Е С ПРОЖЕКЦИИ В СОФИЯ, БУРГАС, ПЛОВДИВ И ВАРНА

Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до 29 март. Специална програма в Дома на киното в София, свързана с ретроспективи и други събития, ще „подгрее” фестивала от 1 март.

Тазгодишното филмово събитие през март ще покаже повече от 150 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 20 късометражни филма.

През 2018 година темата на София Филм Фест, преплетена творчески във визията на фестивала, е свързана с избора на София за Европейска столица на спорта.

Церемонията по награждаването ще се състои на 16 март.

На 22-рия София Филм Фест се очакват над 250 чуждестранни гости. Голяма част от тях ще дойдат специално за 15-ото издание на София Мийтингс, което по традиция ще събере европейския елит във филмовата индустрия.

 

◊ КЪДЕ ЩЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ФЕСТИВАЛНИТЕ ФИЛМИ?

За поредна година столичните фестивални прожекции са предвидени в НДК - Зала 1, Кино Люмиер, Дом на киното, кино Одеон, Euro Cinema, Културен център „G8”, Зала „Славейков“ на Френския културен институт, Културен център на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, кино „Влайкова” и в няколко от търговските центрове в София.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
23.02.2018 г. 18:50
Посетено:
1172
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/27200-12-dni-ostavat-do-sofiya-film-fest-prodazhbata-na-bileti-zapochna