Празници / фестивали

Малката Нощ – програма за деца

Нощ на музеите и галериите – Пловдив и Стара Загора ‘06

Малката Нощ – програма за деца


◊ СЪБИТИЕТО

Малката Нощ – програма за деца
29 септември 2006 г. - от 18 до 20 часа

За второто си издание Нощта на музеите и галериите кани желаещите музеи и галерии да подготвят Програма за деца, която ще се съсредоточи в часовете между 18.00 и 20.00 часа, ще бъде включена в официалната и ще има за цел да привлече децата към заниманията с изкуство чрез творчески работилници, специално подготвени за тях демонстрации, срещи и лекции.


◊ ПРОГРАМАТА

Галерия Арт Плюс

18.00 - Уъркшоп за рисуване върху текстил: демонстрация на техника за рисуване върху тениски на Пловдивската детска школа.
Регионален Етнографски музей – Пловдив
18.30–20.00 - Най-малките посетители ще се забавляват с концерт на Фолклорен танцов ансамбъл “Иглика” с художествен ръководител Венцеслава Еленска и Формация за автентичен фолклор “Куклици” с художествен ръководител Виолета Щерева.

Иконна галерия

18.00
- Иконна галерия – Пловдив и книжарница “Дали” организират изложба-конкурс за детска рисунка за деца от 6 до 10 години на тема “Моят светец-закрилник”. Среща в двора на Иконната галерия.
Децата могат да носят готови рисунки или собствени материали, с които да рисуват на място.
20.00 - Обявяване на спечелилите. Награди от книжарница “Дали”.

• Галерия S-Hombre

18.30–19.30 - В ателието-галерия на известния скулптор Цвятко Сиромашки децата ще моделират на свободна тема в присъствието и с помощта на автора.
Постоянна експозиция “Съединението на България от 1885 г.”
19.00–3.00 - Паралелна програма за родители с деца с работни листове “Помогни на очите си да виждат в музея” и представяне на мултимедийни програми “Моят роден град Пловдив” на деца от училище “Яне Сандански” и “Източна Румелия между Европа и Ориента” на ученици от Математическата гимназия. 
Постоянна експозиция “Българско възраждане”, Къща "Георгяди"
18.00–20.00 - Работно ателие “Пловдивската възрожденска къща и нейните обитатели” – сглобяване макет на къща “Георгиади” и работа с работни листове. Децата ще се запознаят с процеса на реставрация на къща “Георгиади”.

Галерия „Жорж Папазов” – салон за модерно изкуство

17.00–20.00
- Децата на Пловдив – днес и утре.
Балетни етюди в изпълнение на ученици на Детска балетна школа и концерт на ударни инструменти на Формация „Пендим” (Национално музикално училище „Добрин Петков”).
В един от салоните на галерията ще има ученици от Художествена гимназия - Пловдив, които ще рисуват за пловдивската публика.

• Културен Център Тракарт - Тракарт в подкрепа на детското и младежко творчество

18.00 - Тракарт представя Арт група “Славена” – детски хор.
18.30 - Уъркшоп по приложни изкуства за деца: апликации и дизайн на костюми.
Стара Загора: Детски отдел на библиотека “Родина”.
18.00–20.00 - Детско художествено ателие, организирано от библиотека “Родина”. Ателието включва рисуване или пластика на живо по тема, която ще бъде обявена на място. Най-добрите творби ще бъдат отличени с награди на “Малката нощ на музеите и галериите”.
Автор:
Веселина Сариева
Публикация:
11.09.2006 г. 11:44
Етикети:
Посетено:
758
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/2704-malkata-nosht-programa-za-detsa