Празници / фестивали

София показва независимо кино от цял свят с осмия София Индипендънт Филм Фестивал

Очакват ни 11 фестивални дни и конкурсна програма

София показва независимо кино от цял свят с осмия София Индипендънт Филм Фестивал


◊ НЕЗАВИСИМО КИНО В СОФИЯ

Oсмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал ще се проведе от 26 октомври до 5 ноември 2017 г. Фестивалът ще се проведе в софийските кина: Дом на киното, Люмиер Лидл, Одеон, Г8 и Евро Cинема.

В 11-те фестивални дни форумът за независимо кино ще покаже селекция от талантливи и дръзки филми, създадени от американски, български и европейски кинематографисти и оценени високо на независимите фестивали по света.


◊ КОНКУРСНАТА ПРОГРАМА

Международно жури за първи път ще раздаде награди на най-добрите филми в няколко категории, а българско жури отново ще определи най-добрите късометражни филми и пълнометражни проекти в развитие.

За втора поредна година най-добрият проект за игрален филм в развитие ще получи награда от 50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой, осигурени от Ню Бояна за фестивала. Проектът, спечелил миналогодишния конкурс – „Прасе“ на режисьора Драго Шолев, вече е готов снимачно и е в очакване на срещите си с българските зрители.


◊ СОФИЯ СПОРТ ФИЛМ ФЕСТИВАЛ

За втора поредна година фестивалът има специална секция София спорт филм фестивал. Зрителите ще имат възможност да видят хитови спортни заглавия от световното кино, игрални и документални, късометражни и VR, ще имат възможност да участват в специалните ни уъркшопи.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
26.10.2017 г. 10:38
Посетено:
1010
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/26530-sofiya-pokazva-nezavisimo-kino-ot-tsyal-svyat-s-osmiya-sofiya-indipendant-film-festival