Празници / фестивали

Новият филм на Гийермо дел Торо с ексклузивна прожекция на "Киномания" три дни след премиерата в САЩ

Филмът е носител на голямата награда "Златен лъв" от Венеция

Новият филм на Гийермо дел Торо с ексклузивна прожекция на "Киномания" три дни след премиерата в САЩ
Кадър от най-новия филм на Гийермо дел Торо „Формата на водата”


◊ КИНОВЕЧЕР С ДЕЛ ТОРО И УДИ АЛЪН

Най-новият филм на Гийермо дел Торо „Формата на водата” ще бъде част от специална вечер на "Киномания" на 17 декември 2017 г. в зала 1 на НДК, заедно с „Въртележка” на Уди Алън.

Това ще се случи само три дни след американската премиера на филма на дел Торо и няма да може да се види впоследствие в българските кина извън рамките на "Киномания".

На 17 декември в зала 1 на НДК от 18.30 ч. зрителите ще могат да видят новия филм на Уди Алън „Въртележка”, а от 20.30 ч. и този на Гийермо дел Торо.

„Формата на водата” вече беше оценен високо на фестивала във Венеция през септември тази година, където грабна голямата награда „Златен лъв”.


◊ МАГИЗМЪТ НА "ФОРМАТА НА ВОДАТА"

Гийермо дел Торо, известен с приказните си и често ужасяващи светове, отново създава една фантастична любовна история, ситуирана в разгара на Студената война в Америка през 1963 г.

В тайната правителствена лаборатория работят глухонямата Илайза и колежката й Зелда, които неволно разкриват секретен експеримент. Типично в стила на режисьора, магичната атмосфера е заредена с голяма доза драматизъм и елементи на трилър, обусловени от епохата, в която се развива действието. Филмът е с участието на Сали Хоукинс, Майкъл Шанън, Октавия Спенсър, Ричард Дженкинс, Дъг Джоунс и др.

Продукцията е уникално съчетание на филм за чудовища, шпионски трилър, film noir, фентъзи, любовна история и мюзикъл.Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
17.10.2017 г. 16:26
Етикети:
Уди АлънкинофилмиКиномания
Въртележка
Формата на водата
Гийермо дел Торо
Посетено:
1599
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/26477-noviyat-film-na-giyermo-del-toro-s-ekskluzivna-prozhektsiya-na-kinomaniya-tri-dni-sled-premierata-v-sasht