Празници / фестивали

Есенният сезон на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ започва на 11 септември

Концерт на 2henning и Nocktern в Първо студио на БНР

Есенният сезон на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ започва на 11 септември
2henning


◊ СЪБИТИЕТО

Есенният сезон на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на Българското национално радио започва на 11 септември, понеделник, от 21:30 ч. в знаковото Първо студио на БНР с премиера пред софийската публика на швейцарското инди-джаз/импро-поп дуо 2henning и представяне на новия акустичен солов проект на Nocktern.

2henning са Валерия Цангер (барабани и електроника) и Рахел Крафт (клавишни, флейти и вокал). Те работят заедно от няколко години, през които се развиват от фрий импровизации към песни с ясна, но нефиксирана структура, отворена за трансформации по време на живи изпълнения. "Стереотипът принадлежи на миналото", пише в техния „манифест“, а жанрове не съществуват. Затова първото гостуване в България на 2henning обещава силно начало на амбициозния есенен сезон на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“.

Преди 2henning публиката ще чуе соловия акустичен пърформанс на Nocktern. Композиторът и пианист Стоимен Стоянов ще представи за първи път пред по-широка аудитория проекта „Lylа“ – портрет в три пиеси на момиче,  преминаващо през възбуда, меланхолия и хармония.

Билетите са в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна на цена от 8 лв., както и непосредствено преди събитието на входа на БНР на цена от 10 лв.

Автор:
БНР
Публикация:
08.09.2017 г. 13:04
Посетено:
1012
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/26269-esenniyat-sezon-na-radiofestivala-alarma-pank-dzhaz-zapochva-na-11-septemvri