Празници / фестивали

Започва фестивалът Aniventure Comic Con 2017

Aniventure Comic Con 2017 е първото събитие от XXVIII Дни на японската култура

Започва фестивалът Aniventure Comic Con 2017

◊ ANIVENTURE COMIC CON 2017

Дванадесетото издание на най-големия фестивал на съвременната и традиционна японска култура Aniventure ще се проведе на 9 и 10 септември от 10:00 до 20:00 ч. в Интер Експо Център, София. 

Aniventure Comic Con 2017 е първото събитие от 28-ите Дни на японската култура и се организира от Национален клуб за аниме и манга НАКАМА с подкрепата на Посолството на Япония в България.

Дванадесети подред, тазгодишният фестивал Aniventure ще бъде по-интересен от всякога, тъй като се обединява в едно с известното на всеки любител на комиксите събитие Comic Con. Специален гост на фестивала е Рьо Хирано, манга художник от Япония, който ще изнесе лекция и ще отговаря на въпроси на публиката.

Том Влашиха, изиграл една от ключовите роли в сериала „Игра на тронове“, тази на Джакен Х'гхар от Бравос (The Faceless Man), е само един от многото гости, които вече са потвърдили присъствието си. Aniventure ще приветства най-известните Cosplay артисти, както и други актьори от сериалите „Игра на тронове“, „Дневниците на вампира“ и други.

За първи път организаторите са предвидили мащабна обособена зона, посветена изцяло на традиционните японски изкуства: оригами, кири-е, икебана, чаена церемония, различни бойни изкуства и дори обличане на автентично японско кимоно. Зоната е допълнение към всички останали атракции на Aniventure 2017 – изложби, работилнички, щандове, демонстрации, лекции и други. На събитието ще се проведат много конкурси, сред които и този по караоке, с интересни награди за участниците. И тази година японският посланик ще връчи специална грамота на победителя в конкурса за Cosplay в края на втория ден от фестивала.

Aniventure Comic Con 2017 може да се похвали с най-голямата гейминг зона, правена в България – 2500 кв.м – в която посетителите могат да видят най-добрите геймъри от Източна Европа. Организирани са допълнителни турнири с големи награди за всички желаещи да премерят сили в игри като CS:GO, League of Legends, FIFA и много други.

Билетите за фестивала са в продажба и могат да бъдат закупени и от OMV, The Mall, билетен център НДК. Всеки закупен билет от предварителната продажба дава шанс за участие в томбола за големи награди, като например чисто нов гейм лаптоп OMEN by HP.


Всички детайли за събитието можете на намерите тук: http://aniventure.net/bg/

 

◊ ЗА ДНИТЕ НА ЯПОНСКАТА КУЛТУРА В БЪЛГАРИЯ

Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 г. За двадесет и осма поредна година българската публика има възможност да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.

Дните на японската култура през 2017 г. се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Astellas, Canon, Fanuc, Geotechmin, JTI, Kaliakra Wind Power, LB Bulgaricum, Lexus, Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Electric – ClimaCom, Toshiba, Toyota, YAZAKI и Yokogawa България.


Повече информация за програмата на Дните на японската култура 2017 може да намерите на: https://www.facebook.com/DaysJapaneseCulture/

Билети за Aniventure Comic Con 2017 можете да закупите от: http://www.eventim.bg/

За повече информация за Aniventure Comic Con 2017: https://www.facebook.com/events/345247519204951/

www.aniventure.net | www.comiccon.bg

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
07.09.2017 г. 14:05
Етикети:
СофияДни на японската културафестивал
традиционна японска култура
съвременна
Aniventure Comic Con 2017
Посетено:
1757
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/26266-zapochva-festivalat-aniventure-comic-con-2017