Празници / фестивали

Джазът – импровизация и класика на сцената на „Аполония“

Клуб Аполония/Сцена ОББ ще приветства най-добрите български джаз изпълнители, почитани по цял свят

Джазът – импровизация и класика на сцената на „Аполония“

◊ ДЖАЗ НА "АПОЛОНИЯ" 2017

Клуб Аполония със съдействието на Обединена българска банка ще приветства най-добрите български джаз изпълнители, почитани по цял свят. Джаз концертите ще се проведат от 27 август до 5 септември от 23:00 ч. на Сцена ОББ в Созопол. Тазгодишната програма включва както класически джаз изпълнения, така и много ефектни импровизации, като български груув и джазирана класика. Изненада ще бъде участието на любими музиканти и артисти на закриващия концерт на 5 септември.

Първата джаз вечер на Аполония 2017 ще бъде с най-новата формация на емблематичния композитор и пианист Антони Дончев – Антони Дончев Трио.

На следващата вечер Клуб Аполония/Сцена ОББ ще посрещне друга българска джаз формация – „Джазаница“. Талантливите музиканти създават термина български джаз груув, който се характеризира с отличителния неравноделен ритъм на българската народна музика, вплетен в класическия джаз.

На 29 август тромпетистът Михаил Йосифов ще представи най-новия си джаз проект MYXTET – комбо джаз формация, която изпълнява авторски композиции с виртуозна импровизация. Следващата джаз вечер ще бъде с JP3 – трима уникални професионалисти, които са в центъра на днешната джаз и поп музика в България.

На 31 август премиерният концерт Jazz Surprise II ще смае публиката с импровизирани джаз версии на Бах, Моцарт, Рехманинов, Гершуин и др.

The Golden Project ще покажат стил и професионализъм на Сцена ОББ на 1 септември, а на 2 е премиерният концерт с участието на Александър и Константин Владигерови – внуците на Панчо Владигеров.

100% джаз с много енергия и суинг импровизации са новите парчета от Jazz Cats – най-новият проект на Христо Йоцов, чиято премиера ще бъде на 3 септември. Джазменът  е поканил специално испанския саксофонист Анрау Гарофе – любимец на българската публика, който идва на „Аполония“ за втори път. 4 септември ще бъде вечер на американския джаз от началото на ХХ век, от който черпят вдъхновение Лилия Илиева и талантливите музиканти от Минимум квартет.

„Нощ след тежък ден“ е закриващото джаз събитие, което ще се води от журналистката и актриса Искра Ангелова. Изненада ще бъде участието на любими музиканти и артисти, които ще излязат на Сцена ОББ през последната вечер на Фестивала.

Тазгодишното издание на „Аполония“ ще се проведе от 26 август до 5 септември в  Созопол. Събитието се осъществява със специалното съдействие на ОББ, дългогодишен партньор na фестивала. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени от Eventim.bg. Златният билет, който осигурява достъп до всички събития, остава на същата стойност, както досега, въпреки по-дългата продължителност на Фестивала тази година.

 

За „Аполония“:

Празниците на изкуствата „Аполония“ са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация "Аполония", създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на „Аполония“ в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

Повече информация за програмата на „Аполония” можете да намерите на: www.apollonia.bg

Златен билет можете да закупите от тук: http://www.eventim.bg/bg/bileti/zlaten-bilet

 

Автор:
Публикация:
25.08.2017 г. 17:08
Посетено:
1097
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/26216-dzhazat-improvizatsiya-i-klasika-na-stsenata-na-apoloniya