Празници / фестивали

Втори детски приключенски фестивал AdventureKIDS в Музейко

От 15 до 17 септември детският научен център посреща гостите на AdventureKIDS с разнообразна приключенска програма

Втори детски приключенски фестивал AdventureKIDS в Музейко


◊ СЪБИТИЕТО

Втори детски приключенски фестивал AdventureKIDS в Музейко
от 15 до 17 септември

Музейко обича предизвикателствата и с вълнение търси отговор на въпросите:

Защо приключенията са важни за децата? Как се оцелява сред природата? Как се организира експедиция с добри приятели?

Кино, работилници, активности на открито и демонстрации на спортни клубове представят на деца и родители вълнуващия свят на приключенията и изследователските пътешествия.

Програмата от работилници среща децата и техните родители с истински български изследователи и специалисти по екстремни спортове и дейности на открито. Скално катерене, спелеология, презентация с интересни животни, демонстрации по екстремни спортове като гмуркане и парапланеризъм, са част от предстоящите активности по време на приключенския фестивал.

Важен акцент в програмата е работилницата „Детски survival: в планината приятно и безопасно”, където ще се представят полезни съвети от планински спасители за първа помощ – как да се подготви, организира и проведе безопасен и приятен преход в планината.

Филмовата програма на фестивала представя 12 филма от 10 държави. Тези невероятни истории пренасят от Нова Зеландия до Доломитите, от Непалските Хималаи до щата Юта, от Антарктида до Алеутските острови в Тихия океан, от Монголия до остров Амбрим. Филмовите разкази дават близък поглед към експедиции до далечни и труднодостъпни територии, защитени местности и тайнствени подземни царства.

„За втора поредна година фестивалът адресира необходимостта на децата да откриват и да приключенстват. Екстремните спортове осигуряват така необходимия за тийнейджърската възраст баланс, превръщайки се в притегателна сила за всяко дете. Селекцията от филми тази година е насочена специално към тийнейджърите“ - споделя Весела Герчева, директор „Изложби и Програми“ в Музейко.

Организатори на детския приключенски фестивал AdventureKIDS са Музейко и Международният фестивал на планинарския филм „Банско Филм Фест”.

Програмата с филми, работилници и спортни демонстрации по време на AdventureKIDS е включена в билета за Музейко.

Работилниците са с предварително записване на www.muzeiko.bg.

Събитие във Facebook: http://bit.ly/2wDW3cd


* * *

За допълнителна информация и специални материали:
Виргиния Чолакова
virginia@muzeiko.bg
+359 894 977111


Автор:
Музейко
Публикация:
23.08.2017 г. 18:01
Етикети:
Посетено:
1304
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/26202-vtori-detski-priklyuchenski-festival-adventurekids-v-muzeyko