Празници / фестивали

Юбилейно издание "20 години Международен джаз фестивал Банско"

Книгата ще бъде представена по време на ХХ Международен джаз фестивал, 5-12 август 2017

Юбилейно издание "20 години Международен джаз фестивал Банско"


◊ СЪБИТИЕТО

Излезе от печат книгата "20 години Международен джаз фестивал Банско" - сборник с 20 интервюта, репортажи и сто снимки, които ни връщат към незабравими мигове от историята на джаз фестивала в г. Банско. Книгата ще бъде представена по време на ХХ Международен джаз фестивал, който се провежда от 5 до 12 август.

Читателят ще се потопи в цветна приказка как неусетно, пасторалното тихо градче, с насядали баби край портите, се превърна в „столица на джаза”. От сцената насред площада пяха джаз легенди като Соломон Бърк, Бени Голсън, Кенди Дълфър, Рей Дорсет, „Инкогнито”.

С всяка изминала година все повече меломани и гости от цял свят им пригласят и танцуват, дори когато някой облак се опитва да укроти еуфорията с внезапен дъжд.

Лятото в Банско е музикално изкушение, за което разказват журналистите Августа Манолева, Антоанета Титянова, Веселина Филипова, Вилиана Семерджиева, Галина Рулева, Даниела Бенишева, Десислава Бeрндт, Златна Костова, Зорка Милева, Иванка Георгиева, Мария Митева. Съставител и редактор е Веселина Филипова.

Книгата е публикувана благодарение финансовата подкрепа  на Община Банско и на Десислава Берндт, текстовете са преведени и на английски език. 


Повече за фестивала: banskojazzfest.com

Автор:
Организаторите
Публикация:
31.07.2017 г. 13:00
Посетено:
1342
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/26159-yubileyno-izdanie-20-godini-mezhdunaroden-dzhaz-festival-bansko