Празници / фестивали

Нов български университет на „Алея на книгата“

Варна, 28 юли - 6 август 2017 г.

Нов български университет на „Алея на книгата“


◊ СЪБИТИЕТО

Повече от 50 издателства ще участват в „Алея на книгата“ във Варна от 28 юли до 6 август 2017 г. Най-голямото книжно изложение може да се посети всеки ден от 10.00 ч. до 22.00 ч., като шатрите с книги са разположени от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център.

Изданията на Нов български университет очакват нови читатели в шатра №19. В книжарницата на открито са представени издателствата „Анубис“, „Булвест 2000“, „Букохолик“, „Вакон“, „Жанет 45“, „Парадокс“, „Шамбала“, „Лабиринт“, „Прес“, „Захарий Стоянов“, „Пан“, „Труд“, „Инфодар“, „Бард“, „Агата-А“, „Дамян Яков“, „Милениум“, „Сиела“, „Хермес“, „Атеа“, „Коала прес“, „Персей“, „Посоки“, „Ентусиаст“, „Ергон“, „Фют“ и други.

• В деня на официалното откриване, 28 юли 2017 г., в Литературния кът (пешеходна част на бул. "Сливница") от 20.00 ч. ще бъде представена книгата „Астрономия“ на проф. д.физ.н. Цветан Георгиев и доц. д-р Петко Недялков. Изданието представя главни факти, зависимости и интерпретации, лежащи в основата на астрономията – видими и истински движения на космическите обекти, небесни координати, строеж и еволюция на Земята, Луната, планетите и Слънцето, строеж и еволюция на звездите, звездните системи, Млечния път и галактиките. Разглеждат се физическите условия и процеси при космическите обекти и методите за тяхното изучаване. Книгата е предназначена за широк кръг читатели, може да бъде използвана като учебно помагало или източник на информация.

С медийната подкрепа на "Аз чета.


Автор:
Център за книгата
Публикация:
21.07.2017 г. 12:37
Посетено:
1236
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/26126-nov-balgarski-universitet-na-aleya-na-knigata