Празници / фестивали

„Summer Chaos“ се завръща в Бургас със силно метъл присъствие

Музикалният фестивал ще се проведе на 31 юли 2017 г.

„Summer Chaos“ се завръща в Бургас със силно метъл присъствие


◊ ФЕСТИВАЛ НА ЛАЗУРНИЯ БРЯГ

Музикалният фестивал „Summer Chaos“ се завръща това лято отново в Бургас с участието на Таря Турунен и немските метъл банди „Kreator” и “Crematory”. Фестивалът ще се проведе на 31 юли 2017 г. на познатото място – стадион „Лазур“ в Бургас.

Допълнително ще бъдат обявени още две банди, които ще се включат Summer Chaos Festival 2017, съобщават организаторите от „M. E. MUSIC“.

На сцената на фестивала в предишните му издания българската публика е имала щастието да види на живо някои от най-известните имена на световната музикална сцена – „Godsmack“, „The Prodigy“, „Bullet For My Valentine“, „Papa Roach“, „House of Pain“, „Clawfinger“ и много други.


◊ ФЕСТИВАЛЪТ
„SUMMER CHAOS 2017“ ИДВА С ПОДЧЕРТАНО МЕТЪЛ ЗВУЧЕНЕ

Таря Турунен, „ледената кралица на тежкия жанр“, със своя феноменален глас е отлично позната на меломаните по цял свят и няма нужда от представяне.  Гостуването й в Бургас е част от европейското й турне „The Shadow Shows“, което стартира през октомври 2016 г, а последните потвърдени дати за момента са през ноември 2017 г. в Южна Америка. 

На 31 юли на стадион „Лазур“ българските фенове на Таря ще могат да се насладят на живите изпълнения на композиции от наскоро издадените продукции, както и добре познатите класики, с които финландката се превърна в една от водещите фигури на метъл сцената.

Германците от „Kreator” се смятат за едни от основоположниците на траш течението в метъла. Създадени в далечната 1982 г., днес групата има зад гърба си 16 студийни албума и милиони фенове по цял свят. Стилът им се отличава със скоростни рифове и режещи акорди, а заедно със сънародниците си “Sodom” и “Destruction” оформят така наречените  "Три големи" имена на германския траш метъл.

Участието на „Kreator” на Summer Chaos 2017 е част от турнето им, промотиращо издаването на най-новия албум на бандата  - „Gods of Violence“.

Готик метъл групата “Crematory” е символ на тежкия метален звук вече над четвърт век. Всеки от албумите им звучи новаторски и различно. През април 2016 г. излезе последният албум на групата – „Monument“, част от който българските фенова ще чуят по време на „Summer Chaos 2017“. На стадион „Лазур“ на 31 юли ще прозвучат и вечните хитове на “Crematory” – “Tears Of Time”, “Temple Of Love”, “Black Celebration” и много други.

 

◊ ОЩЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Продажбата на билети за фестивала вече започна в мрежата на „Тикетпро България“. До края на юни билетите са на промоционална цена от 70 лв. От 1 юли до деня на фестивала цената ще бъде 80 лв.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
15.06.2017 г. 10:27
Посетено:
1003
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/25948-summer-chaos-se-zavrashta-v-burgas-sas-silno-metal-prisastvie