Празници / фестивали

Нов български университет на Пролетния базар на книгата

23-28 май 2017, Национален дворец на културата - щанд 107

Нов български университет на Пролетния базар на книгата


◊ ПОКАНА

Нов български университет участва в единадесетия Пролетен базар на книгата, който ще се проведе от 23 до 28 май 2017 г. в Националния дворец на културата. Изданията на НБУ могат да бъдат открити на партерния етаж, щанд 107. За всички почитатели на писаното слово книгите се предлагат с отстъпка от 10% до 50%.

Организатор на изложението e асоциация „Българска книга“. То е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г. Сред изложителите са издателство на БАН „Проф. Марин Дринов“, „Просвета“, „Труд“, „Наука и изкуство“, „Критика и хуманизъм“, „Жанет 45“, „Изток-Запад“, „Софтпрес“, „Ентусиаст“, „Гутенберг“, „Алтера“, „Милениум“, „Сиби“, „Хермес“ и други.


На 24 май от 17.00 ч. (мраморно фоайе) предстои среща с изданията на НБУ „Конституционният дебат в българския парламент през ХIX век” и „Тоталитарната държава и право в България 1944-1989 г.”. В книгата си доц. д-р Веселин Методиев насочва вниманието на читатели и изследователи към историята на дебата в Народното събрание като базов елемент на българската парламентарна демокрация. Монографията на проф. Екатерина Михайлова е първото цялостно изследване на тоталитарната държава и право в България в периода 1944 – 1989 г. с цел констатиране и анализиране на трансформациите, настъпили в различните отрасли на правото. Авторите са членове на Настоятелството на НБУ и са народни представители в няколко поредни състава на Народното събрание.

На 27 май от 16.00 ч. (мраморно фоайе) ще бъдат представени последните издания на Нов български университет, свързани с античността – поредица от преводи на старогръцките автори Херодот, Платон и Епиктет, както и превърналото се в научна класика изследване „Траките” от проф. Георги Михайлов. За книгите ще говорят доц. д-р Йордан Ефтимов, гл. ас. д-р Георги Гочев и ас. д-р Владимир Маринов, а избрани откъси от тях ще прочете известната актриса и театрален режисьор проф. д-р Ева Волицер.

С медийната подкрепа на "Аз чета".


Автор:
Център за книгата
Публикация:
22.05.2017 г. 13:22