Празници / фестивали

Фантастични герои влизат в Царския дворец в Нощта на музеите

Европейска нощ на музеите в Националния етнографски музей

Фантастични герои влизат в Царския дворец в Нощта на музеите


◊ ПОКАНА

Европейската нощ на музеите в Националния етнографски музей ще отбележим и тази година с разнообразна, атрактивна и приятна програма!

Из залите, коридорите и двора на музея ще бродят фантастични герои от филми, игри и книги. Турът им е специално за Нощта на музеите и е част от изложбата „COSPLAY – от игла до конец“. Гостите ще могат да се снимат с косплейърите и да участват в конкурс за най-добро селфи. Снимките ще се публикуват във Facebook с хаштаг #selfieplay, като четирите най-добри ще получат награда.

Посетителите в Нощта ще видят общо четири изложби, две от които съвсем нови – „Накити и български народни носии“, която се открива днес, и „COSPLAY – от игла до конец“. В залите ще могат да се видят още познатата експозиция „Етнографски етюди“, посветена на първия директор на Народния етнографски музей Димитър Маринов, както и изложбата „Срещи в Странджа“ на архитектите от Сдружение за традиционни знания и занаяти „Мещра“. Музикантите от Софийския духов оркестър и етногрупа „Гром Падина“ ще изнесат в Княжеския дворец и градината до него два едночасови концерта. В духа на фантастичната етнографска нощ, създателите на анимационния проект "Златната ябълка" ще представят проекта и ще покажат първия кратък филм – „Легенда за първия кукер“.

При изхода ще представим за първи път пред публика проекта за образователен център на Националния етнографски музей, изготвен от архитекти от Сдружение „Мещра“ – партньори на кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ за създаване на образователен център на НЕМ. Всеки гост ще може да подпомогне купуването на оборудване и обзавеждане за образователния център, като дари сума според възможностите си в кутията за дарения.

Заповядайте при нас! Вижте програмата на Националния етнографски музей за Европейската нощ на музеите: https://goo.gl/szBg1i 


Автор:
ИЕФЕМ - БАН
Публикация:
18.05.2017 г. 16:37
Посетено:
792
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/25753-fantastichni-geroi-vlizat-v-tsarskiya-dvorets-v-noshtta-na-muzeite