Празници / фестивали

„Ентусиаст“ и „Апостроф“ с интересни предложения на Коледния панаир на книгата

13-18 декември 2016, Национален дворец на културата, ет. 2, щанд №202

„Ентусиаст“ и „Апостроф“ с интересни предложения на Коледния панаир на книгата


◊ СЪБИТИЕТО

Традиционно и този декември издателствата „Ентусиаст“ и „Апостроф“ ще вземат участие в Софийския международен панаир на книгата, който ще се проведе в Националния дворец на културата от 13 до 18 декември 2016 г. Щандът на двете издателства ще е разположен на етаж 2 под №202 и ще предложи на посетителите много хубави книги и изкушаващи промоционални предложения.

През целия период на изложението всички посетители на щанда на „Ентусиаст“ и „Апостроф“ ще могат да се възползват от специалната отстъпка от 20% от коричната цена на всички заглавия. Читателите ще могат да се сдобият и с промоционални пакети с избрани книги от световни и български автори, които ще бъдат със специално намаление от 25% от цената.

Тази година дизайнът на щанда на издателствата ще бъде подчинен изцяло на любимите герои от книгите на британския писател Роалд Дал. Поводът е 100-годишнината от рождението на Разказвач №1 в света, която целият свят отбелязва през 2016 г. „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Вещиците“, „ГДВ“, „Вълшебният пръст“, „Семейство Тъпашки“, „Фантастичният господин Фокс“, „Дани – шампион на света“, „Костенурке, костенурке“ са само част от поредицата детски книги, с които Роалд Дал завладява сърцата на малчуганите по света. Новина за любителите на веселите истории от Разказвач №1 в света е новото издание на „Матилда“ – вече с оригиналните илюстрации на Куентин Блейк. Всичките, общо 16 заглавия за деца, ще бъдат налични на щанда на издателствата.

Най-малките читатели ще бъдат щастливи да открият сред детските заглавия и книгите от забавната поредица за Ягодовата фея Ягодка. Втората история от веселата серия на световноизвестната немска писателка на детски книжки Щефани Дале носи заглавието „Ягодовата фея Ягодка. Весел жабешки концерт и други истории“. Всяка от дванайсетте приказки в книжката носи мъдрост и поука, а прекрасните рисунки изграждат у децата вкус към книгите и изкуството. В детската серия на „Ентусиаст“ намират място и издания от български автори и илюстратори. Двамата братя Пенко Гелев и Сотир Гелев, познати на малките читатели със своите комикси, са представени с новата си детска книжка „Илийчо, Август и Гергин“.

По време на изложението „Ентусиаст“ ще предложи няколко нови заглавия, сред които дългоочакваният втори роман на Дженифър Нивън, която предизвика истински фурор с книгата си „Всички наши места“, станала любим тийнейджърски роман на хиляди читатели и отличена като победител и абсолютен фаворит в класацията на „Гудрийдс“ за 2015 г. Второто заглавие от Нивън е „Вселената на раменете ми“ и излиза дни преди панаира. За пореден път Дженифър Нивън предлага трогателна и вълнуваща любовна история за предизвикателството да намериш онзи човек, който те вижда и обича такъв, какъвто си.

Сред новите заглавия на „Ентусиаст“ специално внимание заслужава и „Библията на дявола“ от Рихард Дюбел – забележителен роман и най-търсената книга в Европа, която през декември дебютира успешно и на български.

На щанд №202 посетителите ще открият и последните книги от издателство „Апостроф“ – вечния и скандален роман „Опасни връзки“ от Шодерло дьо Лакло, очарователната и романтична история „Стъклената кухня“ от Линда Франсис Лий и епопеята на любовта „Бел Ами“ от Ги дьо Мопасан. Едно от новите предложения на издателство „Апостроф“ е сборникът с разкази и новели „Татуировката“ от Джуничиро Танидзаки – един от най-забележителните творци на модерната японска литература.

Българските писатели ще бъдат лично представени от Любен Дилов-син и Калина Паскалева, двама от най-успешните и интригуващи автори на „Ентусиаст“ и „Апостроф“. Самите те ще презентират новите си заглавия и ще проведат срещи с всички свои читатели. Автографи, въпроси и впечатления от двамата автори ще имат шанс да споделят гостите на панаира в петък, 16 декември, от 18,00 ч.

И този декември на щанд №202 на издателство „Ентусиаст“ ви очакват хубави книги и изкушаващи промоционални предложения. Очакваме ви!


Автор:
Изд. Ентусиаст
Публикация:
12.12.2016 г. 16:18