Празници / фестивали

XIV Фестивал за късометражно кино “In The Palace” в 4 града

Кинофестивалът гостува в София, Велико Търново, Варна и Балчик

XIV Фестивал за късометражно кино “In The Palace” в 4 града


◊ „В ДВОРЕЦА“ В 4 БЪЛГАРСКИ ГРАДА

Четиринадесетото издание на Фестивала за късометражно кино “In Тhe Рalace” („В Двореца“) ще се проведе в 4 града – София, Велико Търново, Варна и Балчик. Фестивалът стартира като национална вълна от последователни филмови събития в страната.

Началото е в Националния дворец на културата в София от 1 до 6 декември 2016 г.

През първата половина на 2017 г. фестивалът ще гостува в 3 български града - във Велико Търново (30.04. - 07.05.2017), Варна (28.05. - 04.06.2017), а големият финал ще бъде в Балчик (24.06. – 01.07.2017).


◊ ФЕСТИВАЛНИ СЪБИТИЯ

„В Двореца“ в София, Велико Търново и Варна ще покаже прожекции на селектираните филми в националната и международна състезателна програма на 14-то издание на фестивала. Публиката ще гласува за наградата на собствения си град.

Програмата включва също така разнообразие от филмови инициативи като фестивални модули, сред които специални тематични прожекции извън състезателната програма, 48-часово филмово предизвикателство, обучителни филмови ателиета за младежи, уъркшопи, дискусионни клубове за филми, презентации и много други.

Най-новата инициатива на фестивала „В Двореца“ тази година е Форум “Европа”, който ще се занимае с общозначими теми, касаещи културното, образователно, социално и професионално развитие на съвременните младежи.


◊ ФИНАЛЪТ В БАЛЧИК ПРЕЗ 2017 ГОДИНА

Навръх Джулай морнинг, 1 юли, в двореца на румънската кралица Мария Виктория де Единбург в Балчик ще се състои официалната церемония по награждаването на XIV фестивал „В Двореца“.

Тогава международното жури ще обяви кои са най-добрите късометражни игрални, документални, анимационни и експериментални филми, а заедно с това представителите на общините София, Велико Търново и Варна ще обявят и победителите съответно на трите града.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
27.11.2016 г. 14:10
Посетено:
1461
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/24686-xiv-festival-za-kasometrazhno-kino-in-the-palace-v-4-grada