Празници / фестивали

София индипендънт филм фестивал предлага първия у нас виртуален кино хъб

Фестивалът ще се проведе от 27 октомври до 6 ноември

София индипендънт филм фестивал предлага първия у нас виртуален кино хъб


◊ ПЪРВИ ВИРТУАЛЕН КИНО ХЪБ

Първият у нас виртуален кино хъб ще се появи по време на седмия София индипендънт филм фестивал, който ще се състои от 27 октомври до 6 ноември.

Благодарение на специалните очила за виртуална реалност и слушалките към тях, зрителите на фестивала ще имат възможност да гледат абсолютно безплатно селекция от филми, произведени от водещите в света компании и представени на Трайбека Филм Фестивал, както и едни от първите български VR филми.


◊ ФИЛМИТЕ

Между филмите, които ще могат да се гледат във виртуалния ни кино хъб са: “INVASION” – от режисьора на анимационния хит „Мадагаскар” - Ерик Дарнел. Този филм следва страховити извънземни, които идват да завладеят Земята и да унищожат всичко по пътя си. Гражданите на Земята, естествено се надигат срещу злите нашественици, но изненадващо тези земни граждани не са хора, а двойка от най-смирените същества на планетата – две пухкави, бели зайчета.

Проектът “ASHES” е игра с движение, пространство и време,която разказва трагичната история на двама влюбени. Режисьор и продуцент е Джесика Кантор, която създава този уникален филм, вдъхновена от легендарната Пина Бауш, известна с умението са да разказва завладяващи истории чрез танц.

Хорър комедията “KILLER DEAL” на режисьора Антъни С. Феранте проследява историята на един продавач на мачете, който се забърква в големи неприятности, когато в евтината му хотелска стая се появява нежелан гост. Следва неочаквана хорър история с изненадващи обрати.

 


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
25.10.2016 г. 12:45
Посетено:
1042
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/24438-sofiya-indipendant-film-festival-predlaga-parviya-u-nas-virtualen-kino-hab