Празници / фестивали

One Dance Week със специално предложение за ученици и студенти

За всички спектакли на фестивала има намаление на билети за учащи на цена 5 лв

One Dance Week със специално предложение за ученици и студенти


◊ ПОКАНА

One Dance Week подарява незабравимо изживяване на ученици и студенти, които имат интерес към изкуството и съвременния танц. За всички спектакли на фестивала има намаление на билети за учащи на цена 5 лв. Поканата е част от политиката на фестивала за приобщаване на млада публика към съвременните форми на изкуство.

Деветото издание на One Dance Week стартира на 9 октомври от 18:00 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“, Пловдив. Големият американски хореограф Стивън Петронио, който пристига в Пловдив специално за събитието, ще представи класическия проект BLOODLINES.  

За първи път в тази част на земното кълбо публиката ще може да види емблематичните миниатюри ТРОПИЧЕСКА ГОРА и ЛЕДЕНА ПРИМАМКА на легендите на съвременния танц Мърс Кънингам и Триша Браун, хореографи променили завинаги света на съвременното изкуство. Освен тях в репертоара е включен и авторски спектакъл на Петронио – В ДВИЖЕНИЕ, който отбелязва 30-годишнината от създаването на компания Stephen Petronio. Въздействието на проекта BLOODLINES е изключително силно и благодарение на участието на бащата на поп-арт движението Анди Уорхол, който създава декора за ТРОПИЧЕСКА ГОРА и според критиците разработва своята най-добра идея след Campbell’s Soup Cans, както и заради незабравимите звукови пейзажи, създадени от пионера на електронната музика Дейвид Тюдор, и визията на графичния художник Роберт Раушенберг, изграждаща красив декор в ЛЕДЕНА ПРИМАМКА.

 

Специалните билети могат да бъдат закупени от касите на фестивала непосредствено преди спектаклите  Нужно е да бъде представена ученическа карта/студентска книжка.

Допълнителна информация: www.onedanceweek.com

 

◊ ЗА ONE DANCE WEEK

Фестивалът се организира от Фондация „Едно за Култура и Изкуства” с подкрепата на Община Пловдив и Фондация Америка за България, с генералното партньорство на Programista; и основното партньорство на "Сосиете Женерал Експресбанк" и Пътища Пловдив. Събитието подкрепя Пловдив – Европейска столица на културата 2019, признато е от журито на ЕФФЕ – „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” с награда за 2015/2016 г. и е горд член на IETM – International network for contemporary performing arts.

One Dance Week благодари за финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд “Партньорство” (TF PF), Министерство на културата на Република България, Институт Сервантес, Посолство на Кралство Испания в България, Френски институт, Посолство на Франция в България, Чешки Център, Министерство на културата на Чешка република, Посолството на Израел в България, Министерство на културата на Тайван и Международния фестивал за хореография в Сеул.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
07.10.2016 г. 14:28
Посетено:
1091
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/24327-one-dance-week-sas-spetsialno-predlozhenie-za-uchenitsi-i-studenti