Празници / фестивали

Кинофабрика 2 представя документални филми, посветени на фотографията

„Киното снима снимки“ - 3-21 октомври 2016

Кинофабрика 2 представя документални филми, посветени на фотографията


◊ СЪБИТИЕТО

Фотофабрика и Evermore 2016

Кинофабрика 2 представя документални филми посветени на фотографията

От 3 до 21 октомври, второто издание на Кинофабрика ще представи поредица документални филми, посветени на фотографията, под надслов: „Киното снима снимки“.

Официалното откриване е на 3 октомври, в кино „Одеон“, с един от най-награждаваните документални филми от последните години - „Да откриеш Вивиан Майер“ – интригуваща история за живота на покойната вече Вивиан Майер, работила като бавачка, но успяла да заснеме над 100 000 снимки и вече посмъртно да си създаде репутацията на една от най-проницателните и завършени улични фотографи на Америка.

На 4 октомври, в присъствието на режисьора Гилад Барам ще бъде представен филма „Куделка снима светите земи“ – разказ за работата на световно известния чешки фотограф - член на Магнум, Йозеф Куделка, чиято кариера започна с документирането на нахлуването на танковете през 68 година в Прага и потушаването на пражката пролет, а от 20:30 ч. ще бъде показан номинираният за Оскар и с над 40 международни награди - „Военен фотограф“ за живота и работата на Джеймс Нахтуей.

Сред гостите на Кинофабрика, е и известният документалист – фотографът, репортер, еколог и журналист – Ян-Артюс Бертран, който ще представи лично филма си Human/Човек, на 5 октомври в кино „Одеон“ и ще отговаря на въпроси от публиката след прожекцията.

На 21 октомври режисьорът Патрик Казал ще покаже филма си за Робер Доано, един от пионерите на фотожурналистиката и носител на Ордена на Почетния легион – „Териториите на Робер Доано“.

Подробна програма на Кинофабрика 2: http://www.fotofabrika.org/bg/program/kinofabrika-dve

Автор:
Милена Димитрова
Публикация:
02.10.2016 г. 18:31
Посетено:
1158
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/24286-kinofabrika-2-predstavya-dokumentalni-filmi-posveteni-na-fotografiyata