Празници / фестивали

"WithoutBorders" / "FaraFrontiere" / "БезГраници"

Международен арт форум и фестивал, 30 септември - 8 октомври 2016

"WithoutBorders" / "FaraFrontiere" / "БезГраници"


◊ СЪБИТИЕТО

От 30 септември до 8 октомври в “Двореца“ - Балчик и Добрич в България, и румънския курорт “Венус“, ще се проведе седмото издание (в малък формат с фокус към визуалните изкуства) на Международния арт форум и фестивал  "WithoutBorders" / ”FaraFrontiere” / ”БезГраници“.

По време на събитието се очакват 20 визуални артисти от Румъния, България, Русия, Турция, Испания (Навара и Каталуния), Република Македония, Еквадор, САЩ, Нидерландия, Белгия и Германия. Те ще участват на арт пленера, част от форума.
   
"WithoutBorders" е едно от водещите балкански крос-културни събития носещи европейската ценностна система и промотиращи взаимното разбиране между културите, толерантността, мирното и приятелско съществуване, и културния обмен. Форумът цели да се превърне в катализатор за развитието на арт индустрията и културния туризъм.
   
По време на събитието за шести път ще се проведат изложби на художници и фотографи: първата в Художествена галерия – Добрич на 3 октомври, втората в хотел „Мера Ризърт“ в курортен комплекс „Венус“ (Румъния) на 6 октомври и третата финална в галерия „Тихото Гнездо“ в „Двореца“ - Балчик на 7 октомври.  Начален час и за трите изложби е 18:00 ч.
   
Форумът е продукция на „Стопанска Камара“ – Варна с партньорството на „Двореца“ - Балчик, „Джобскалатис“ и „Асоциация Калатис 357” - Румъния, и международната арт мрежа „Скендерман”
   
Събитието стартира през 2003 година, като предходните издания бяха през 2003, 2009, 2011, 2013, 2014 и 2015 година. От 2013 събитието традиционно се провежда едновременно от двете страни на границата в България и Румъния.
   
“БезГраници“ започна като конференция за културна политика и арт мениджмънт, включвайки водещи световни фестивални организатори, специалисти, мениджъри и артисти. Следващото голямо издание на „БезГраници“ се планира за септември 2017 когато се очакват 80 участника от цял свят.

Участници 2016:

 
. Рон Вейерс (Нидерландия)
. Чума Аргинaриз (Навара - Испания)
. Луйза Кала (Румъния)
. Марина Варенцова-Русева (Русия)
. Николай Русев (България)
. Хуан Мануел Фернандез Куичан (Еквадор/Навара - Испания)
. Гюлай Юксел (Турция)
. Божидар Тонев (България)
. Майдер Куадра (Навара - Испания)
. Чема Гомес (Каталуния - Испания)
. Роберт Цветковски (Република Македония)
. Брайко Брайков (България)
. Дъг Стюбер (САЩ)
. Румяна Тенева (България/Навара - Испания)
. Ясен Казанджиев (България/Навара - Испания)
. Марлийн Девулф (Белгия)
. Марияс Шуман (Германия)
и други.



Автор:
Ясен Казанджиев
Публикация:
29.09.2016 г. 16:34
Посетено:
932
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/24272-withoutborders-farafrontiere-bezgranitsi