Празници / фестивали

Четвърто издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs

В търсене на верния тон

Четвърто издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs


◊ СЪБИТИЕТО

Четвъртото издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs ще стартира на 28 септември и ще продължи до 6 октомври под мотото „В търсене на верния тон”. По време на фестивалните дни в Дома на киното, Културен център G8, Евро Синема и Чешкия център в София, зрителите ще видят 15 премиерни заглавия, отличени на престижни международни кинофоруми.

Sofia Biting Docs ще бъде открит с прожекция на испанския филм „Сакрамонте”, представящ огнените страсти и неспиращите ритми в ромския квартал на Гранада. Фестивалът ще бъде закрит с филма „Човек”на легендарния френски фотограф и режисьор Ян Артюс-Бертран, който лично ще представи своя мащабен проект в София. В рамките на фестивала ще бъде показана пълната, режисьорска версия на „Човек”.

Сред останалите акценти в програмата са фаворитът на зрителите от фестивалите в Ню Йорк и Биариц „Изумителната Нина Симон”, „Нейно величество Мими” – носител на наградата за най-добър документален филм от фестивала в Манхатън, провокативният „Горещите мъже на студената диктатура”, както и биографичният филм за Принс “Slave Trade”, като за първи път ще бъде показана на голям екран 151-минутна, режисьорска версия на филма.

Паралелно с филмовите прожекции по време на фестивала ще се състоят изложби, премиери на книги, дискусии със зрителите и презентации.

Цялата програма на фестивала можете да видите тук:

http://www.sofiabitingdocs.com/

 

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
07.09.2016 г. 23:49
Посетено:
1079
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/24151-chetvarto-izdanie-na-festivala-za-dokumentalno-kino-sofia-biting-docs