Празници / фестивали

ИК "Хермес" на "Алея на книгата" в София

6-11 септември 2016, бул. "Витоша", шатра №8

ИК "Хермес" на "Алея на книгата" в София


◊ ПОКАНА

Издателска къща "Хермес" Ви кани на
"Алея на книгата" в град София


Четвъртото издание на „Алея на книгата“ в София започва на празничния 6 септември (вторник) и ще продължи до 11 септември (неделя). За втори път най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната ще се спре в центъра на София - под фенерите на пешеходния бул. „Витоша“ - в частта между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Гладстон“. Алеята ще е отворена за посетители от 10,00 до 20,00 часа.

Шатрата на Издателска къща „Хермес“ е №8 и е разположена до ул. „Неофит Рилски“. На нея посетителите ще могат да се запознаят с най-актуалните заглавия на издателството и да се срещнат с някои от любимите си писатели като Петя Александрова и Димо Райков, който вече 10 години с книгите си е посланик на Париж в нашата страна.

Както всяка година част от „Алея на книгата“ ще е и Литературният кът със специална културна програма, в която ще се включим със следните събития:

• 7 септември, сряда, 18,00 часа – Среща-разговор с Васил Георгиев

Васил Георгиев  работи като адвокат и преподавател по правни науки. В същото време е един от най-четените, оригинални и модерни съвременни български писатели. Носител е на две от най-престижните литературни награди: „Хеликон“ 2011 - за сборника с разкази „Деград“, и „Български роман на годината“ 2013 - за „Апарат“. Новата му книга „Екс орбита“ е иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика. В същото време „Екс орбита“ е увлекателен и динамичен биопънк роман. Номинирана е за награда „Хеликон“.


• 10 септември, събота, 17,00 часа – Среща-разговор с Иван Русланов

Иван Русланов  работи като журналист в БНР. Той е един от най-младите и талантливи автори на „Хермес“. Новата му книга „Среднощни светлини“ е роман за истинското в хората. За това, което остава от нас след една несподелена любов. И за всичко, което пропускаме, докато се опитваме да постигнем намеренията си. Защото понякога трябва просто да поспрем и да обичаме.


• 10 септември, събота, 18,00 часа – Среща-разговор с Александър Чобанов

Александър Чобанов работи като сценарист на телевизионните сериали „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и др. Автор е на няколко книги, сред които сборника с разкази „Колекция 18“, който през 2008 г. печели голямата награда „Южна пролет“ за дебют на годината. През 2013 г. под знака на ИК „Хермес“ излезе романът му „Хлапета“, а през 2015 сборникът с разкази „Квантова градина“.


Очакваме Ви
от 06.09.2016 г. (вторник) до 11.09.2016 г. (неделя)
на бул. „Витоша“, до ул. „Неофит Рилски“, шатра №8, „Хермес“




Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
04.09.2016 г. 18:04
Посетено:
1119
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/24127-ik-hermes-na-aleya-na-knigata-v-sofiya