Празници / фестивали

На 19 август в Бургас се открива „Фестивалът на усмивките“

До края на 2016 г. изложби на карикатуристи ще бъдат представени в Бургас, Пловдив, Стара Загора, Русе и София

На 19 август в Бургас се открива „Фестивалът на усмивките“


◊ СЪБИТИЕТО

На 19 август 2016 г. в Бургас  започва международният „Фестивал на усмивките“ (Smile Art Fest), който се подкрепя от Пощенска банка. Откриването е от 19:00 часа в галерия „Георги Баев“ на бул. „Демокрация“ №6.

Специални гости на събитието в Бургас ще бъдат популярните карикатуристи Чавдар Николов и Анатолий Станкулов. Те ще рисуват на живо с иновативните устройства Bamboo Spark, осигурени от Пощенска банка, с които нарисуваното на хартия веднага ще бъде дигитализирано и запаметено като файл на телефон или компютър чрез нова модерна технология.

До този момент над сто майстори на рисувания хумор от всички континенти са изпратили повече от 600 рисунки за Фестивала. На първата изложба в Бургас ще бъдат показани творбите на 200 от тях. До 31 август изложби ще има и в зала „Петя Дубарова“ на Kултурен център „Морско казино“ и на Балюстрадата в Морската градина в Бургас. Посетителите на изложбите ще могат да си изберат любима карикатура, да участват в томбола с награди и да получат автограф от гостуващите артисти.

Целта на Фестивала е до края на 2016 г. да се покажат изложби на карикатуристи в пет български града – Бургас, Пловдив, Стара Загора, Русе и София. За седма година събитието събира в България майстори на рисувания хумор от цял свят.

Организаторите от фондация „Имеон-Балкани“ са определили тема на конкурса на фестивала „Дестинация Балкани – Дестинация България“. В подкрепа на изкуството на карикатурата и хумористичната рисунка, Пощенска банка обяви и своя конкурсна категория „Дестинация: Бъдеще“, свързана с мотото на 25-ата годишнина на финансовата институция.

Най-добрите карикатури ще бъдат оценени от международно жури и отличени с парични и специални награди.

Повече информация за местата и датите на провеждане на Фестивала можете да намерите на: http://www.imeonbalkans.org, както и  във фейсбук: https://www.facebook.com/smileartfest.


 


Автор:
Организаторите
Публикация:
18.08.2016 г. 17:44
Етикети:
изложбикарикатурамеждународен фестивалБургас
галерия Георги Баев
Smile Art Fest
Фестивал на усмивките
Посетено:
1094
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/24061-na-19-avgust-v-burgas-se-otkriva-festivalat-na-usmivkite