Празници / фестивали

Стартира седмото издание на Mладежкия фестивал за изкуства The Bridge Fest

Над 150 младежи от 10 града в България ще се включат в тематични творчески работилници в рамките на фестивала

Стартира седмото издание на Mладежкия фестивал за изкуства The Bridge Fest


◊ СЪБИТИЕТО

Днес стартира седмото поредно издание на The Bridge Fest във Видин и в рамките на следващата седмица крайдунавският град ще се превърне в поле за изява на артистичния талант на над 150 младежи на възраст от 14 до 21 години.

В тазгодишното издание на фестивала ще бъдат организирани 12 творчески работилници на различни теми като фотография, театър, хип-хоп, китара, графити и танци. Всяка от тях ще бъде ръководена от млади български таланти, сред които Васил Крумов, Христо Михалков, Весела Бабинова, Алиса Атанасова, Неделя Ганчева и други. За първа година, лекторите на Sprite Graffiti Academy ще демонстрират какви чудеса могат да сътворят с флакони в ръка, особено когато са вдъхновени от свежата тема „Тайните на река Дунав“.

В разгара на фестивала във вторник участниците ще могат да се включат в интерактивен уъркшоп "Открий тайните на река Дунав", в рамките на който, пред крепостта Баба Вида ще бъде нарисувана най-голямата карта на реката, покриваща цялата й дължина от 2 852 км (от извора до Черно море). Участниците ще бъдат разделени на екипи и всеки екип ще бъде отговорен да представи спецификите във флората и фауната, както и забележителностите по поречието в една от десетте държави, през които реката преминава. Целта на състезанието е младежите да научат повече за значението на реката за местните общности, а най-добрите ще получат награди като част от кампанията на Кока-Кола ХБК България за опазване на Дунав.

По традиция, в рамките на фестивала ще се състоят и серия от тематични събития, които ще бъдат отворени за жителите на града:

· Понеделник, 18 юли - група "Оратница"

Къде: Лятна сцена, крепостта Баба Вида
Начало: 21:00

· Сряда, 20 юли - Boyana Zhelyazkova Band група Dead Man's Hat

Къде: Понтона
Начало: 20:00

· Четвъртък, 21 юли - "Самотни персонажи", режисьор: Васил Дуев

Къде: Драматичен театър Видин
Начало: 19:00

· Петък, 22 юли - Urban Night Графити, танцови битки, DJ party

Къде: Сцената пред Художествената галерия
Начало: 20:00

· Събота, 23 юли - Празничен концерт група Crack House Jam Ангел Ковачев Live Band

Къде: Сцената пред Общината
Начало: 19:00

 

* * *

The Bridge Fest се провежда за седма година на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-21 години, не само от региона, а и от цяла България. Това е най-мащабният младежки фестивал на изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и с подкрепата на Кока-Кола ХБК България и насърчава творческите инициативи сред участниците.

Повече информация можете да намерите на: https://www.facebook.com/thebridgefestival.


Автор:
Организаторите
Публикация:
17.07.2016 г. 16:41
Посетено:
990
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23962-startira-sedmoto-izdanie-na-mladezhkiya-festival-za-izkustva-the-bridge-fest