Празници / фестивали

„Ден на бащата“ в Националния военноисторически музей

На 11 юни 2016 от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и разнообразни забавления

„Ден на бащата“ в Националния военноисторически музей


◊ ПОКАНА

На 11 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и разнообразни забавления в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе „Ден на бащата“, посветен на специалната връзка между детето и бащата.

Специално за събитието Българската армия ще представи военни автомобили от Сухопътни войски – Мерцедес и Хамър, катапултна седалка на Военновъздушните сили, високопроходима линейка, участвала в мисии.

Многобройните партньори на музея са подготвили вълнуващи атракции, много игри и награди. Посетителите ще се почувстват като истински войници в кабините на ракетен комплекс 2К 52 ФРОГ „Луна-М“ и вертолет МИ-24. Търсачите на силни усещания ще бъдат предизвикани да изкачат 8-метрова стена за катерене и да се присъединят към скаутския лагер на открито, в състезателните тренажори ще се превърнат в професионални пилоти от Formula 1, а малчуганите ще могат да скачат на воля върху голям матрак.

Завладяващият Свят на играчките, изпълнен с цветове, фантазии и чудеса, ще очаква всички деца с много игри и атрактивни забавления. Ще бъде обособено пространство и за бебета, в което със специални активности ще се насърчава партньорството между родителя и детето. Конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички и колички, видеоигри, решаване на загадки, приказки за парите и разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите. А най-бързо разрастващата се образователна платформа ще ги предизвика да научават нови неща, забавлявайки се.

На специална надуваема писта децата ще управляват най-новите модели картинг колички, а с играта „Троп трайк“ ще трябва да преминат през лабиринт, спазвайки пътните знаци. Любителите на колоезденето ще се забавляват с едни от най-атрактивните модели велосипеди. А тези, които искат да спечелят детско колело, могат да се включат в състезание по колоездене. Успешно финиширалите ще участват в томбола в края на деня.

Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и да се насладят на увеличен, напълно реалистичен модел на многоцелеви изтребител JAS-39 Gripen, специализиран автомобил за пътна помощ, трактор, тракторна косачка, телескопичен товарач, мини верижен товарач и влекач, на който децата ще могат да се качат и да си направят снимка, която да получат на магнит. Само в „Деня на бащата“ гостите на музея ще разберат как се инспектират горивата в истинска мобилна лаборатория, а татковците ще научат децата си как се сменят гуми в мобилен автосервиз.

Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и интригуващи истории, любими герои, книжки за оцветяване и игра, която ще покаже как забавлявайки се, да научим повече за българския бит и култура.

Изморилите се ще могат да си отдъхнат в специално обособен ТВ кът, където децата ще се забавляват с любими детски филми, а техните родители ще разберат как да създадат безопасна и контролирана ТВ среда.  

* * *

„Денят на бащата“ се организира с подкрепата на Министерство на отбраната, Съюза на българските автомобилисти, Оpel, Балкан Стар, Bikes center, Saab, Sport Depot, Shell, Scania, John Deere, Rseat, Pulsar, Funtopia, Ciela, Clever book, SBB media, Детска архитектурна работилница, Pumpelina, Iventas, Imaginerium, 1bike, Societe Generale Експресбанк, Национална скаутска организация на България, Wienerberger, Tondach, Happy dreams, HBO, Примекс, Българознайко, Уча.се, с традиционното съдействие на водещия на „Стартер“ – Симеон Колев, и медийната подкрепа на БГ Радио.

 


Автор:
НВИМ
Публикация:
07.06.2016 г. 16:53
Посетено:
1208
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23739-den-na-bashtata-v-natsionalniya-voennoistoricheski-muzey