Празници / фестивали

Какво ни очаква на рок фестивала „Арена музика“

Ще чуем “Queen” и Адам Ламбърт , “Jeremy?”, „Grimus“ и „Electric Pyramid“

Какво ни очаква на рок фестивала „Арена музика“


◊ ЗА ФЕСТИВАЛА „АРЕНА МУЗИКА“

Наближава фестивалът „Арена Музика“ и всички меломани у нас очакват с най-голямо нетърпение хедлайнерите “Queen” и Адам Ламбърт с концерта им на стадион „Георги Аспарухов“ на 24 юни. Подгряваща група ще им бъдат нашумелите вече българи от „Jeremy?“. На фестивала „Арена Музика“ ще участват още две групи - алтернативната рок банда от Румъния „Grimus“ и английската банда „Electric Pyramid“.


◊ РУМЪНЦИТЕ ОТ “GRIMUS”

Името на алтернативната рок банда „Grimus“  от Трансилвания, Румъния, е вдъхновено от първия роман на Салман Рушди. Grimus е анаграма на думата “Simurgh”, гигантска птица в персийската митология.

Вокалите на Богдан Мезофи в комбинация с баса и барабаните на Титус Вадан и Тамас Адоржани веднага предизвиква асоциация с култовите „Muse“. Но китарите на  Вали Рауца и Кристиан Цапо, заедно с кийбордиста Лехел Кис, напомнят на „The Killers“.

През 2006 г. излиза дебютното им парче “Solitude”, което е определено за най-доброто на годината от водеща радиогрупа. Две години по-късно се появява и първият им албум “Panikon”, който е обявен за най-успешен рок албум на 2008 г.  Румънците са избрани като подгряващи артисти за концертите на световноизвестни групи като „Placebo“, „Roxette“ и „Red Hot Chili Peppers“. Песента им  “In Your Eyes” е включена в саунтрака към филма  “Love Building”. Пели са на една сцена и с „Hurts“, а през 2014 г. подгряват концерта на „Deep Purple“ в Букурещ.


◊ АНГЛИЙСКАТА БАНДА “ELECTRIC PYRAMID”

„Electric Pyramid“ са английска рок банда, чийто основател и вокалист е Ол Бийч, син на дългогодишния мениджър на „Queen“ Джим Бийч. Дебютното им парче се казва „1989“. Талантливите музиканти ще вземат участие на фестивала „Rock in Rio“, а след това поемат на двумесечно турне в Източна Европа и Русия.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билетите за фестивала „Арена Музика“ цени от 70 до 140 лв могат да бъдат закупени от всички каси на „Тикетпро“ в страната и онлайн.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
06.06.2016 г. 18:57
Етикети:
Посетено:
984
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23731-kakvo-ni-ochakva-na-rok-festivala-arena-muzika