Празници / фестивали

Детски панаир – 1 юни 2016 в Националния етнографски музей

Детски панаир – 1 юни 2016 в Националния етнографски музей


◊ ПОКАНА

В Деня на детето 1 юни Детският панаир, организиран от Фондация Изиарт, за пета поредна година ще бъде в Градската градина пред Народния театър. Като партньор на панаира Националният етнографски музей участва с две забавни и образователни дейности за децата.

От 10 до 17 часа децата ще могат безплатно да разгледат изложбата „Престилки и природа“ и да участват в играта с награди „Малък етнограф“. Играта включва фрагменти от различни престилки от изложбата, чиито произход малките етнографи трябва да посочат. Позналите всичките 10 фрагмента ще получат награда. По желание малките изследователи могат да направят и постоянната образователна игра към изложбата "Престилки и природа", в която трябва да сложат на местата им върху картата на България отделни престилки и снимки от защитени територии.

От 11 до 17 часа на първия етаж в музея майсторките от сдружение „Седянка“  ще показват на децата как се шие, плете и бродира.

През целия ден входът за музея ще бъде откъм ул. „Московска“. Придружители и родители ще влизат с билети, а децата – безплатно.

Отговорник за детските събития в музея е Димитър Василев. За повече информация, можете да потърсите г-н Василев на тел.: 0883 308 748.

Детски панаир е най-големият детски фестивал в България с разнообразна програма от над 70 ателиета със свободен достъп за децата. След огромния успех на първото издание в София 2011 г. Детски панаир има издания в различни градове на България: Пловдив, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Враца, Сливен.

Целта на Детски панаир е да се предостави възможност на по-широк кръг семейства да се включат във всички културно-развлекателни и възпитателни инициативи в рамките на събитието. Нашата цел е да предоставим различни безплатни форми, чрез които децата ще се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и спорта. Във всеки град, в който се провежда Детски панаир, организираме тематични игри в местните музеи, с които искаме да насърчим интереса на децата към културно историческото наследство. Проектът е отворен към всички желаещи да се включат и направят децата щастливи.

Цялата програма на панаира можете да изтеглите от тук.

Заповядайте с усмивки и желание за учене с игра!Автор:
Петър Кърджилов, ИЕФЕМ - БАН
Публикация:
31.05.2016 г. 15:09
Посетено:
1929
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23689-detski-panair-1-yuni-2016-v-natsionalniya-etnografski-muzey