Празници / фестивали

Концерт на Христо Танев - виолончело и Елена Дикова - пиано

1 юни 2016, НДК, Зала 6, в рамките на МФ "Софийски музикални седмици"

Концерт на Христо Танев - виолончело и Елена Дикова - пиано


◊ ПОКАНА

За първи път в сонатен концерт на сцената се срещат специално за МФ "Софийски музикални седмици" Христо Танев (виолончело) и Елена Дикова (пиано). Силна и трудна програма: Бетовен - Соната за виолончело и пиано №4; Пуленк - Соната за виолончело и пиано и Шостакович - Соната за виола (транскрипция за виолончело на Даниил Шафран, одобрена от самия автор).

След двете популярни и залегнали в „ядрото“ на виолончеловия репертоар сонати, в програмата на концерта следва безспорният смислов акцент на великия руски композитор Шостакович, чиято годишнина честваме през 2016 г. Завършената само три дни преди смъртта на Шостакович сонатната творба e като че ли кода на неговото творчество, обединяваща в себе си ярък тематизъм и мрачни нюанси, ироничен поглед към благоприличието на установената тричастна форма и дълбоко симфоноподобно развитие.

Не пропускайте концерта на Христо Танев (виолончело) и Елена Дикова (пиано). Заповядайте на 1 юни от 19 ч. в Зала 6 на Националния дворец на културата.

Билети за концерта се продават на касата на НДК, касата на Зала "България", както и онлайн чрез TicketsBG.com, EVENTIM , Ticket Logic Bulgaria и техните партньори.



Автор:
Тина Коилова
Публикация:
31.05.2016 г. 13:34
Посетено:
1916
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23686-kontsert-na-hristo-tanev-violonchelo-i-elena-dikova-piano