Празници / фестивали

Издателска къща "Хермес" на Пролетния базар на книгата

24-29 май 2016, Национален дворец на културата, ет. 3, щанд № 328

Издателска къща "Хермес" на Пролетния базар на книгата


◊ ПОКАНА

Издателска къща "Хермес" Ви кани на Пролетния базар на книгата в НДК

От 24 до 29 май (вторник–неделя) в НДК ще се проведе Пролетният базар на книгата. Щандът на Издателска къща „Хермес“ е № 328, разположен на третия етаж. На него посетителите ще могат да се запознаят с най-актуалните заглавия на издателството и да се срещнат и с някои от любимите си автори.

В културната програма на Пролетния базар на книгата ще се включим със събитието „Между професията и писането. Среща разговор с адвоката Васил Георгиев, сценариста Александър Чобанов и журналиста Иван Русланов.“ То ще се състои на 28 май (събота) от 14,00 часа в Литературен клуб „Перото“.

Като част от Пролетния базар на книгата автори на ИК „Хермес“ ще раздават автографи на щанда на издателството (№ 328) в следните дни и часове:

• Мирела Иванова - 24 май, вторник – 17,00 часа
• Владимир Зарев - 24 май, вторник – 18,00 часа
• Недялко Славов - 25 май, сряда – 17,30 часа
• Васил Георгиев - 25 май, сряда – 18,30 часа
• Ивинела Самуилова - 26 май, четвъртък – 17,30 часа
• Вероника Денева - 26 май, четвъртък – 18,30 часа
• Александър Чобанов - 27 май, петък – 17,30 часа
• Петя Александрова - 27 май, петък – 18,30 часа
• Иван Русланов - 28 май, събота – 15,30 часа
• Емил Андреев - 28 май, събота – 16,30 часа
• Иво Топалов - 28 май, събота – 17,30 часа


Акценти по заглавия

Големите акценти на ИК „Хермес“ за Пролетния базар на книгата ще бъдат няколко. Сред тях са новата книга на Ървин Ялом - „Мимолетни създания“, „Лиценз за щастие“ от Аджан Брам, „Под слънцето на Андалусия“ от Мария Дуеняс, „Малки чудеса“ от Марта Удруф, „Екс орбита“ от Васил Георгиев, „Изкуството да водим разговор“ от Лейл Лоундз, „Поток“ от Михай Чиксентмихай, „Последната Кралица“ от Елизабет Фриментъл, „Уолдън“ от Хенри Д. Торо и др.

За всички почитатели на Георги Мишев специално за Пролетния базар на книгата пускаме преработено издание на емблематичния роман „Дами канят“. А за всички ценители са луксозните издания  „Малкият принц“ и „Изживей тази книга“.

На пролетния базар на книгата читателите ще могат да си купят новите книги на Оливер Пьоч - „Дъщерята на палача и черният монах“, на Луиз Бегшоу - „Игри на властта“, на Джеймс Патерсън  - „Алекс Крос, бягай“, на Ибън Алекзандър - „Карта на Рая“, на Сесилия Самартин - „Изгубеният рай“, на Тара Хайланд - „Красив лъжец“, на Барбара Делински - „Да уловиш мечта“, на Матю Арлидж - „Смъртен грях“, на Ян - Филип Зендкер - „Шепотът на сенките“, на Лев Пучков – „Ловец на черепи“, на Лиан Мориарти - „Големите малки лъжи“ и др.

Издателска къща „Хермес“ ще зарадва почитателите на българска литература с  книгите на Мирела Иванова – „Площад България“, на Димитър Бочев – „Несъгласни думи“, на Петя Александрова – „България в потури, но с цилиндър“, на Димо Райков - „Париж – радостта от живота“, на Иван Русланов - „Среднощни светлини“, на Анчо Калоянов - „Димитър Злочести и Войводата Патрев“.
За всички родители е книгата „Дисциплина без драма“ - осъзнат начин за успокояване и развитие на тревожния детски ум.

Изненади сме подготвили и за децата. Специалните ни луксозни издания за тях са новата серия „Моят дневник“ (“В гората“, „В зоопарка“, „Във фермата“), новите книги от серията „Скъпо тъпо дневниче“ - „Никога не прави нищо“ и „Могат ли възрастните да станат хора“, говорещата книжка „Моите приятели животните“, „Сглоби самолет“, „Сглоби динозавър“, „Атлас за деца“, „101 приказки за животни“ и много други.


Очакваме Ви
от 24.05.2016 г. (вторник) до 29.05.2016 г. (неделя)
в НДК, ет. 3, щанд № 328, „Хермес“



Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
19.05.2016 г. 16:19
Посетено:
1252
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23610-izdatelska-kashta-hermes-na-proletniya-bazar-na-knigata