Празници / фестивали

Нощта на музеите и галериите 2016 във Варна

20 музея, 10 галерии, над 20 творчески пространства и над 50 събития ще ни потопят в атмосферата на „Нощта”

Нощта на музеите и галериите 2016 във Варна


◊ НОЩ НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ 2016 ВЪВ ВАРНА

”За първи път във Варна ще се проведе толкова мащабно отбелязване на празника. Енергията е изключителна, ентусиазмът на  творческите среди, културните оператори и музейните дейци е забележителен. Надяваме се да надградим усилията през годините и Варна да получи своята уникална „Нощ” – споделиха организаторите.

Сред основните локации с богата програма се обособяват Градската галерия, Военноморският музей, Музеят за нова история на Варна. Десетки са изложбите, които ще бъдат открити през двата дни – 20 и 21 май. Международни участия също ще бележат „Нощта”. Освен това танцов спектакъл, кино на открито, литературни представяния, дискусии, партита и концерти са планирани да обогатят програмата. Част от варненските клубове и заведения също са се подготвили подобаващо и ще предоставят отстъпки и изненади през двата дни.

Специална карта на Street Art и Graffiti в града ни очаква, като по този начин ще се запознаем с алтернативната страна на градските изкуства.Ще преоткрием Варна, като своеобразна галерия на открито, а най-любопитните ще могат да се включат и в игра със снимки и селфита, с която ще могат да спечелят награди.

Двуетажен автобус ще пътува напълно безплатно през цялата вечер на 21 май между варненските музеи. По този начин жителите на града от отдалечените квартали също ще могат да се включат в „Нощта”, а след това да се придвижат до домовете си.

Алтернативен маршрут за съботния ден, 21 май може да разнообрази свободното ви време. Музеите и комплексите край Варна също ще работят с вход свободен през целия ден, а именно Аладжа манастир, Побити камъни, Фанагория в кв.Аспарухово, Неолитното селище в с.Неофит Рилски, Музея на стъклото в гр. Белослав.

Пълната програма на „Нощта на музеите и галериите” може да разгледате тук: www.varnanight.bg


Автор:
Организаторите
Публикация:
18.05.2016 г. 13:23
Посетено:
2789
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23598-noshtta-na-muzeite-i-galeriite-2016-vav-varna