Празници / фестивали

Chemgeneration Lab показва забавната страна на химията на Софийския фестивал на науката

Уникални експерименти в пътуващата химична лаборатория на BASF и СУ “Св. Климент Охридски”

Chemgeneration Lab показва забавната страна на химията на Софийския фестивал на науката


CHEMGENERATION LAB или пътуващата химична лаборатория на BASF и СУ Св. “Климент Охридски” е инициатива, целяща да стимулира образованието по химия в България. Кампанията CHEMGENERATION, създадена в началото на 2011 г. - Международната година на химията, цели по въздействащ и забавен начин да пробуди интерес у младите хора към науката и да покаже ролята на химията в съвременния свят.

BASF е сред основните партньори на Софийския фестивал на науката, който се организира от Британски съвет и Форум Демокри под патронажа на Министерство на образованието и науката. Пътуващата химична лаборатория на BASF e сред акцентите в програмата на фестивала, а нейната основна мисия е да извади на преден план една от най-вълнуващите страни на химията – експериментите.

Студенти по химия и фармация от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ проведоха уникални химични експерименти. Техни помощници  бяха най-младата публика - деца и ученици, които заедно с учените правиха опити, като „Слонска паста за зъби“ или „Магическа пръчка“.

• Лабораторията ще бъде отворена за нови посещения отново на 15.05, неделя, от 16:00 ч. на входа на Театър София, зона BASF Лаборатория.

Повече информация за програмата на фестивала: http://www.britishcouncil.bg/sofia-science-festival/programme


Автор:
Организаторите
Публикация:
13.05.2016 г. 16:16
Етикети:
Софийски фестивал на науката
Chemgeneration Lab
пътуваща лаборатория
химия
Посетено:
1965
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/23554-chemgeneration-lab-pokazva-zabavnata-strana-na-himiyata-na-sofiyskiya-festival-na-naukata